Zanza!

Az interneten fel-felbukkannak ügyes ötletek, hogy mit készíthetünk nyáron görögdinnyéből. A tortakrémmel bevont dinnye mondjuk annyira nem hoz lázba, de a gyümölcspizzát mindenképp érdemes kipróbálni.

Nem sok pepecselést igényel, viszont jó kis bulifalat vagy desszert mondjuk kánikulában. De a válogatós gyerekek is szívesebben eszik így a gyümölcsöket.

Fotó: Katuci

Érdemes hozzá magszegény dinnyét választani, ami méreténél fogva a munkánkat is megkönnyíti a szeletelésnél. 

Hozzávalók:

1 magszegény dinnye (szupermarketekben biztosan talál)

vegyes gyümölcsök ízlés szerint

néhány mentalevél

  1. A dinnyét éles késsel felkarikázzuk. (A két végét érdemes karalábé vájóval kivájni, és az is mehet a feltétek közé.)
  2. A karikákat 6-8 szeletre vágjuk, és áttesszük egy tányérra.
  3. Végül már csak a gyümölcsöket és a mentaleveleket kell ízlésesen elrendezni rajta.
Fotó: Katuci

Ha pedig egy kis csavart vinne a történetbe, a dinnyeszeletekre morzsoljon fetát, aprítson rá bazsalikomlevelet, és locsolja meg egy kevés balzsamecettel, mint ITT.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra