Zanza!

30-40 fokban nem sok jobb dolog van a jéghideg görögdinnyénél. Viszont ne csak magában egye vagy gyümölcssalátába, próbálja ki sós hozzávalókkal is!

A sós fetasajt remekül illik a lédús, édes dinnyéhez, amit balzsamecettel (vagy az abból készült balzsamkrémmel) dobunk fel.

Fotó: Katuci

Percek alatt összedobhatja a kánikulai ebédjét. Próbálja ki sárgadinnyés receptjeinket is! 

Hozzávalók:

görögdinnye
fetasajt
olívabogyó 
vegyes zöldsaláta
balzsamecet vagy balzsamkrém
magvak (pl. fenyőmag/mandula/dió)

  1. A dinnyét kimagozzuk, felkockázzuk. A sajtot és az olajbogyót is feldaraboljuk.
  2. Megágyazunk a salátával, ráhalmozzuk a dinnyét. Jöhet a sajt, az olíva, rá egy kis balzsamecet, végül pedig a magok. És már repülhet is az egész az asztalra. 
Fotó: Katuci
Blogmustra