Gyász: nem gyárt több tarka táskát a Louis Vuitton!

Ha kicsit is érdekli a divat, vagy a celebhírek, biztos, hogy tudja, hogy miről beszélünk, amikor tarka Louis Vuitton táskákról van szó. Ha mégsem, alábbi kép majd segít beazonosítani a márka által 2003-ban, a japán Takashi Murakami művésszel kollaborálva piacra dobott monogram-kollekciót:

A Louis Vuitton honlapján most még 2350 euróért kínálják a multicolor Speedy-bag-et. Az 726 ezer forint. És már rég kiment a divatból.
A Louis Vuitton honlapján most még 2350 euróért kínálják a multicolor Speedy-bag-et. Az 726 ezer forint. És már rég kiment a divatból.

Nos, ezeknek a fehér alapon színes betűs táskáknak kell búcsút mondanunk, ugyanis 2015. július végétől a Louis Vuitton beszünteti a gyártásukat és árusításukat – adta hírül a Jezebel. Pedig egy időben a 33 színű multicolor-monogram egyet jelentett a gazdagsággal és szépséggel, a legtöbb celebnőnek tuti lapul még a gardróbjában egy-két ilyen színes táska (Paris Hiltonnak, Kim Kardashiannek és Lindsay Lohannek biztos), a hétköznapi emberek szekrényeiben meg valami kínai hasonmás – merthogy hihetetlen gyorsasággal vált a színes monogram a legtöbbet koppintott motívummá.

Talán pont ezért, de a kollekció hamar cikivé is vált: egyrészt a márkajelek villogtatása már egyáltalán számít sikkesnek, másrészt a poénos fehér alapon tarka táskának annyi olcsó másolata lepte el az utcákat, hogy sokan valószínűleg már nem is tudják, hogy eredetileg a Louis Vuittonnak köszönhető az ötlet.

Megismeri? Ő Lindsay Lohan 2004-ben, a Bajos Csajokban, a szezon legmenőbb táskájával a kezében!!!
Megismeri? Ő Lindsay Lohan 2004-ben, a Bajos Csajokban, a szezon legmenőbb táskájával a kezében!!!Paramount Pictures / Northfoto

Most, hogy júliustól (állítólag) nem lesznek kaphatók ezek a táskák, valószínűleg felmegy az áruk az eBay-en, és hirtelen mindenki be akar majd szerezni még egyet – az sem kizárt, hogy újra divatba jön a multicolor-monogram. Aztán persze attól még, hogy most leállítja a gyártásukat a Louis Vuitton, a nagy keresletet látva még újra is indíthatja, szóval ki tudja: lehet, hogy pont a leállásnak köszönhetően lesz újra baromi trendi tarka LV táskával mászkálni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek