Zanza!

Vannak napok, amikor nem hogy főzni, de a konyhában megmaradni sem lehet. Lássuk be, nagyon éhesek sem vagyunk ilyenkor, de azért vannak frissítő ételek, amik jól eshetnek. Mivel ilyenkor úgyis van dinnye a hűtőben, mutatunk is egy jó kis salátareceptet, egy kétperces, frissítő levest és egy esti, teraszon hűsölős vodkás jégkását. 

1. Sárgadinnye, sonka, sajt

sárgadinnye1
Fotó: Katuci

Igazi klasszikus a dinnyeszeleteket hajszálvékony prosciutto crudóval tálalni. Ezt turbózzuk még fel egy kicsit.

Hozzávalók:

sárgadinnye

prosciutto crudo

mozzarella

ruccola

olívaolaj

só, frissen őrölt (!) bors

citromszeletek

fenyő- vagy bármilyen mag

A dinnyét cikkekre vágjuk, a sajtot összetépkedjük, meglocsoljuk kevés olajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal, nagy szemű sóval és fenyőmaggal. Köré halmozzuk a szintén borsos ízű ruccolát, végül ráhelyezzük a sonkaszeleteket. Citromszeletekkel tálaljuk.

2. Sárgabarackos dinnyeleves

sárgadinnye2
Fotó: Katuci

Hozzávalók:

1 sárgadinnye

8 szem sárgabarack

4 dl natúr joghurt (laktózmentes változatban kókusztej, almalé vagy víz)

ízlés szerint édesíthetjük mézzel, (nyírfa)cukorral

A felkockázott dinnyét simára turmixoljuk a barackkal és a joghurttal. Akár bogyósgyümölcsökkel, finnyás gyerekeknek gabonagolyókkal tálaljuk. Üvegbe töltve pedig a munkahelyére is magával viheti.

3. Vodkás jégkása

sárgadinnye3
Fotó: Katuci

Hozzávalók:

egy marék sárgadinnyekocka

egy marék jég

egy nagy löttyintésnyi vodka

Mindent a turmixgépbe vagy késes aprítóba teszünk és alaposan összedarálunk. Kis poharakba adagoljuk a jégkását, néhány percre visszadugjuk a fagyasztóba. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra