A dögmelegben sem kell lemondani a sminkelésről

Nyáron kifejezetten nehéz téma a sminkelés, pláne, ha a délutáni fürdőzés közben jóval vörösebbre égett, mint tervezte. Ettől függetlenül a legmelegebb szezonban sem kell takarékra tenni, a lényeg, hogy tisztában legyen az alapokkal, akár hétköznapi, akár különleges sminkről legyen szó. A MAC Cosmetics vezető sminkese, Caroline Donnelly öt praktikus tippet is megosztott, hogy sminkje még a nyári dögmelegben is frissnek és természetesnek tűnjön.

1. Kezdje a primerrel!

A hosszan tartó smink – valamint a káros UV sugárzás elleni védelem – első számú felelőséről, a primerről korábban is írtunk már, pozitív tulajdonságait pedig a MAC Cosmetics vezető sminkese, Caroline Donnelly is megerősíti: "Erős napsütés mellett is kiemelten fontos, hogy bőrünk megfelelően hidratált és ápolt legyen. Ehhez sokan hidratálót használnak, holott az semmilyen védelmet nem biztosít a káros UVB és UVA sugarak ellen. A primer ezzel szemben igen."

2. Csak vízálló sminkben gondolkodjon!

A nyári dögmelegnek köszönhetően az ember sokkal erőteljesebben izzad, de a rögtönzött strandolások miatt is érdemes inkább vízálló sminkcuccokra váltani. "Napozáshoz vagy úszáshoz is a vízálló szempillaspirál a legjobb.Ha amúgy nem is tervezi, hogy víz érje az arcát, napozás közben az átlagosnál még inkább nedvesebb lehet a szemkörnyék. A spirál mellett érdemes vízálló szemceruzát és/vagy szemhéjtust is beszerezni. "Szintén jó trükk ecsettel eldolgozni a vízálló szemceruza tusvonalát, így egész nap tartósan megmarad a füstös szem, még a nagy meleg ellenére is."

3. A kevesebb ilyenkor pláne több

"Nyáron érdemes kerülni a nehéz sminket, a legjobb, ha felvisz egy, a bőrszínéhez passzoló alapot, amivel kevésbé terheli meg a bőrét. Donelly szerint kifejezetten olyan termékeket érdemes keresni, melyek hidratálnak, de kontrollálják a bőr olajosságát is bőrtípustól függően. 

4. Felejtse el a pirosítót!

A krémes állagú pirosító kétségkívül tovább tart – ráadásul könnyebb is felvinni, mint a púderes verziót –, a lepirult arcbőrt mégsem tanácsos, na meg nem is igazán szükséges vele terhelni. Donelly szerint viszont azok, akik mégis ragaszkodnak hozzá, akkor járnak a legjobban, ha púderrel fixálják, a trükk ráadásul nem csak az orcákon, hanem az ajkakon is működik.

5. A napbarnított hatással csak óvatosan!

A káros sugarak elleni védelem egy dolog, emellett az is fontos, hogy bőrünk bronzos hatást keltsen. Ettől függetlenül Donnelly szerint pont, hogy kerülni kell a hagyományos bronzosítót, mivel a nagy meleg hatására könnyen foltos lehet, sőt, egyenesen le is folyhat az arcról. Helyette egy, a bőrszínénél pár tónussal sötétebb, vízálló alapozót ajánl, amit folyékony bronzosítóként kell használni, majd ecsettel az arc meghatározó pontjaira – orcák, orr, homlok és áll – kell felkenni. Fontos, hogy csak keveset vigyen fel belőle, a természetes hatáshoz legalábbis épp elég egy leheletnyi belőle.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra