Zanza!

Lassan beköszönt a cukkini szezonja is, és fillérekért dobálják majd utánunk a piacon. Ezúttal 15 perces ebédet rittyentettünk belőle, ami persze nagyobb lakománál vagy grillezésnél lehet a vegetáriánus fogás, vagy épp előétel/köret is.

A pár perc alatt meggrillezett cukkini szeletek alá friss bébispenót, paradicsom és olajbogyó került. Semmi extra öntet, csak egy pár csepp olívaolaj és citromlé egészíti ki. A tetejére pedig jöhet a sós, ízes feta.

grill cukkini2
Fotó: Katuci

+ 1 tipp: ha van fűszerekkel ízesített olívaolaja, és nem tudja, mire használja, próbálja ki ehhez, nem is kell több fűszer a cukkininek. 

Hozzávalók (főételként 1-2, előételként/köretként 2-3 személyre):

1 közepes méretű cukkini
olívaolaj (ha lehet, fűszeres)
3 nagy marék bébispenót (kb. 5 dkg)
10 szem koktélparadicsom
5 dkg feta sajt
1 marék olajbogyó
só, citrom

grill cukkini1
Fotó: Katuci
  1. A cukkinit felszeleteljük kb. 1 cm-es darabokra vagy egy picit vékonyabbra. Kitesszük őket a vágódeszkára, pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, és kevés sóval megsózzuk. Ugyanezt tesszük a másik oldalukkal is.
  2. Közben egy száraz grillserpenyőt nagyon forróra felhevítünk. A zöldséget elrendezzük benne, és addig sütjük, amíg szép csíkos lesz az egyik oldala, megfordítjuk, és készre sütjük a másik oldalát is.
  3. A spenótot megmossuk, rászeljük a paradicsomot és az olajbogyót. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal és citromlével.
  4. A salátaágyra jöhetnek a grillezett cukkini szeletek, végül a tetejére morzsoljuk a sajtot. Citromkarikával, frissen tálaljuk.  
grill cukkini3
Fotó: Katuci
Blogmustra