Három hozzávaló: sajttal töltött csirkecombok sonkában

Zanza!

Szeretjük az egyszerűen és gyorsan elkészülő ételeket. Ez pedig pont ilyen. Mivel nagyon kevés hozzávaló kell, a lényeg, hogy jó minőségű alapanyagokat használjunk hozzá!

sonkás csirke 1

Sajtból érdemes keményet választani, ez nem folyik ki rögtön a húsból. Tálaljuk jó sok salátával!

Hozzávalók:

50 dkg csirkecombfilé
10 dkg szárított sonka
5 dkg kemény sajt (pl. parmezán, grana padano, pecorino)
só, bors, olívaolaj

  1. A húst átmossuk, megtöröljük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A combfiléket széthajtjuk, sózzuk és borsozzuk. A sajtot csíkokra vágjuk, és mindegyik hús közepébe teszünk egy darabot. Két sonkát egymás mellé terítünk (kicsit fedjék egymást), a végéhez tesszük a húst, és feltekerjük. A hajtott felével lefelé egy vékonyan kiolajozott sütőedénybe tesszük.
  3. A tepsit lefóliázzuk, és 30 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és 20-25 percre visszadugjuk a sütőbe, hogy szépen megpiruljon a sonka.  
sonkás csirke 2
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra