OFFLINE

Bevállalósabban öltöztek a pasik a 70-es években

2015. június 16., kedd 16:29

Melyik bolygón éltek ezek a férfiak? Teszi fel a jogos kérdést a boingboing.net szerkesztősége az egyik hetvenes évekből előkerült fotósorozat láttán, amelyen mókás, mai szemmel nézve röhejes ruhákban pózoló férfi katalógusmodellek láthatóak. A látványos fényképek alapján negyven évvel ezelőtt sokkal merészebben és kreatívabban válogatták össze ruhatárukat a férfiak, ahogy jól láthatóan még nem volt ismert az egészséges testkép project és az olykor túlszaladó Photoshop sem.

Az őrült hetvenes években úgy tűnik, hogy a férfiaktól sem álltak távol az olyan harsány, nőies színek, mint a napsárga, a Barbie-kék, a mustár, a lilás és a piros árnyalatok, ahogy előszeretettel viseltek kötött és szatén szereléseket is a hétköznapokban és a hálószobában. A divatházaknak köszönhetően akkoriban a férfiak is hordtak magasított derekú nadrágot, de az egyrészes, metálfényű fürdőruha sem volt ciki akkoriban.

Nemcsak a bajusz és a szakáll tért vissza a trendek közé az elmúlt években, hanem a csíkos felső, a klasszikus fehér póló, a képregénymintás ruhák és a három csíkos Adidas tornacipő is, de ezért reméljük, hogy a fűzős kötött pulóvereket, virágmintás ingeket, a cipzáras kezeslábasokat, a pasztell árnyalatú nyaksálakat és egyéb öltönydíszeket nem kívánják újra visszalehelni a köztudatba a hatvanas-hetvenes évek kultúrájából sokat inspirálódó designerek. Kattintson a galériára, ahol szuper pózokat, frizurákat talál, de még annál is viccesebb férfiruhákban és fehérneműkben gyönyörködhet!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta