OFFLINE

Savanyított retek, gyorsan, házilag

2015. május 31., vasárnap 10:53

Egyre inkább elterjedt, érdekes savanyúság. A retek íze a savanyítástól tompul, viszont jó ropogós lesz. A hagymát csak igazán bevállalósaknak ajánlom bele, mert úgy már elég erős.

Néhány perc alatt elkészíthető, kis adagos savanyúság. 

Hozzávalók (1 üveghez):

3 csomag retek
1 gerezd fokhagyma
1 fehér hagyma (tényleg csak hagymaimádóknak)
1,5 dl fehérborecet
2,5 dl víz
1 csapott evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só
néhány szem egész bors vagy frissen őrölve

  1. A retkeket megmossuk, vékonyra szeleteljük. (Ha használunk hagymát, azt is.)
  2. Az ecetet a vízzel, a sóval, a borssal és a cukorral összeforraljuk.
  3. Egy tiszta üvegbe szépen elrendezgetjük a zöldséget, jöhet közé a felszeletelt fokhagyma is. Végül ráöntjük a forró savanyúságlevet.
  4. Az üveget lezárjuk, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány hétig eláll. 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta