Savanyított retek, gyorsan, házilag

Zanza!

Egyre inkább elterjedt, érdekes savanyúság. A retek íze a savanyítástól tompul, viszont jó ropogós lesz. A hagymát csak igazán bevállalósaknak ajánlom bele, mert úgy már elég erős.

retek1
Fotó: Katuci

Néhány perc alatt elkészíthető, kis adagos savanyúság. 

Hozzávalók (1 üveghez):

3 csomag retek
1 gerezd fokhagyma
1 fehér hagyma (tényleg csak hagymaimádóknak)
1,5 dl fehérborecet
2,5 dl víz
1 csapott evőkanál cukor
1 csapott evőkanál só
néhány szem egész bors vagy frissen őrölve

  1. A retkeket megmossuk, vékonyra szeleteljük. (Ha használunk hagymát, azt is.)
  2. Az ecetet a vízzel, a sóval, a borssal és a cukorral összeforraljuk.
  3. Egy tiszta üvegbe szépen elrendezgetjük a zöldséget, jöhet közé a felszeletelt fokhagyma is. Végül ráöntjük a forró savanyúságlevet.
  4. Az üveget lezárjuk, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány hétig eláll. 
retek2
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra