OFFLINE

Rövid hajat szeretne? Itt van hozzá egy teszt!

2015. május 25., hétfő 10:11

Némi fenntartással kezeljük azt a legújabb módszert, amelyről a DailyMail írt és amelynek az a lényege, hogy bárki fél perc alatt leellenőrizheti, hogy jól állna-e neki a rövid haj – mindezt anélkül, hogy meg kéne szabadulnia tőle. Az ötlet egy celeb stylisttól származik és bár lehet benne ráció, szerintünk nem ennyire egyszerű a képlet.

Az Emma Watson-robbantotta kisfiús rövid haj mellett most a bob (bubi) és a "long bob" fazonok népszerűek a hírességek körében – elég mondjuk Jessica Albára vagy Kim Kardashianra gondolnia. Azonban közülük sem áll mindenkinek jól a rövidebb frizura, ez pedig – legalábbis John Frieda szerint – azért van, mert nem alkalmazták a 2,25 inches szabályt. A saját magáról elnevezett márka tulajdonosa szerint akkor engedjük meg a fodrásznak, hogy ollóval essen a hajunknak, ha a fülünk alja és az állunk között maximum 5,5 centi van.

A celebek is választanak néha rosszul

„Minden a szögektől függ: Frieda az arcokat tanulmányozva jött rá, hogy az állcsont határozza meg, hogy valakinek a rövid vagy a hosszabb haj áll-e jól" – nyilatkozta Giles Robinson, az egyik angol John Frieda-szalon képzési igazgatója. Ha ön is szeretné tesztelni magát, akkor fogjon egy ceruzát, amit vízszintesen az állához rak, a vonalzót pedig tegye a füléhez, végül pedig olvassa le a távolságot. (A DailyMail cikkében láthat egy ábrát arról, hogy miként kell mérnie, ha nem egészen világos.)

Már kitalálhatta, hogy a módszer szerint azok szorulnak ki a körből, akinek hosszúkás fejük van. Giles szerint a rövid fazon legjobban Rosie Huntington-Whiteley-nek, Lily Collins-nak és Emma Stone-nak áll, Jessica Alba, Kim Kardashian és Sarah Jessica Parker viszont jobban jár a váll alá érő fürtökkel. Kerestünk képeket a celebnőkről és azt kell, hogy mondjuk, Parker (igaz, 2002-es fotó) és Alba hajával semmi gond nincs: nem lehet, hogy a centik helyett azt kéne nézni, hogy mennyire illik az adott fazon a viselője fejformájához? Ön mit gondol erről a praktikáról? 

Ez a praktika

 • 99
  ... zseniális ötlet.
 • 126
  ... elgondolkodtatott, hogy levágassam-e a hajam.
 • 339
  ... akkora ostobaság, hogy nem tudom szavakba önteni.
 • 370
  ... hidegen hagy.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta