OFFLINE

Cannes: lapostalpú cipősök, kifelé a vetítésről!

2015. május 19., kedd 15:47

A szokásosnál is jobban áll a bál a Cannes-i Filmfesztiválon, a hírek szerint ugyanis elküldték a Carol vetítéséről azokat a nőket, akik magassarkú helyett lapostalpú cipőben jelentek meg – tudta meg a BBC. Bár elég merésznek hangzik a tiltás (különösen, hogy állítólag több érintett hölgy idős és rossz egészségi állapotban volt) a Screen Dailynek egy névtelen forrás megerősítette, hogy a magas sarkak – ha kimondva nem is, de – kötelezőek azoknak, akik a vörös szőnyeges vetítéseken részt szerettek volna venni. A szervezők szerint persze szó sincs ilyesmiről.

A Cannes-i fesztivál igazgatója szerint a pletykák alaptalanok. „A szabályok nem változtak. Tilos dohányozni és alkalmi ruhában kell megjelenni" – hivatkoznak rá Twitteren. Bár a fesztivál honlapján szó esik a dress code-ról, a sarkakkal kapcsolatban nincs egyértelmű kinyilatkoztatás. Szintén a névtelen forrás árulta el, hogy az egyik ötvenes nőt (hiába volt strasszokkal kirakott lábbeliben), azzal küldték el, hogy menjen, vegyen magának egy megfelelő cipőt és jöjjön vissza abban. Hasonló jelenségről írt Twitteren Asif Kapadia is, akinek Amy Winehouse-ról szóló filmjét múlt hétvégén mutatták be. Ő azt közölte, hogy feleségét inzultálták, amiért nem magassarkúban érkezett, de végül beengedték.

473949180
Fotó: George Pimentel / Europress / Getty

Az eset egyébként akkor kapott nagyobb visszangot, amikor az SXSW Fesztivál vezetője, Janet Pierson „Ezért nem megyek Cannes-ba" kísérőszöveggel posztolta a ScreenDaily vonatkozó cikkét. A Buzzfeed filmkritikusa, Alison Wllmore is felhozta a témát Emily Bluntnak a Sicario című film sajtótájékoztatóján, amire Blunt röviden reagált. „Szerintem mindenkinek laposat kéne hordania" – válaszolta Az ördög Pradát visel sztárja.

A balhéval kapcsolatban többen felhívják a figyelmet a sors fintorára: a feminizmust emlegetik, mégpedig azért, mert az ominózus film (Carol) egy leszbikus pár tiltott románcáról szól az '50-es évek New Yorkjában. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a fesztivál szervezői elmondták, igyekeztek fele-fele arányban meghívni férfi és női rendezőket atz eseményre – ez viszont annyira jól sikerült, hogy mindössze két nő van versenyben.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta