OFFLINE

Alig 20 ezerből lehet nyári ruhatára

2015. május 18., hétfő 16:40

Már egy éve annak, hogy kiszámoltuk, mennyibe kerül egy alapruhatár férfiaknak, most viszont úgy gondoltuk, elkészítjük a nyári verziót. Elhagytuk a pulóvert és a hosszúnadrágot, illetve a kiegészítőket: arra voltunk kíváncsiak, hol mennyibe kerül egy jó espadrilles cipő (vagy valami egyszerű nyári lábbeli), egy rövid és egy hosszú ujjú ing, egy sort és egy (lehetőleg tengerészcsíkos) felső. Eredmény: ha egyetlen helyről szeretne beszerezni mindent, legkevesebb 17 ezer forintot kell otthagynia, viszont néha megéri kicsit többet költeni, mert jobban kinéző, minőségi darabokra tehet szert.

Míg anno a legolcsóbb darabokat kerestük, most az volt a fő szempont, hogy az adott darab könnyen kombinálható legyen: hiába volt a H&M-ben már 3 ezerért hosszú ujjú ing, mivel pálmafák díszítették, így inkább egy univerzálisabb darabot választottunk. Igyekeztünk olyan színűeket betenni a gyűjtésbe, amelyeket akár egymással is viselheti, így tényleg egy könnyen kombinálható ruhatárat alakíthat ki velük.

Táblázatba foglaltuk az árakat és minden sorban bolddal jelezzük, hogy melyik márka terméke a legolcsóbb. (Sajnos a New Yorker 2 esetben is kakukktojással nyert.)

Megnevezés / Ár (Ft) H&M Zara Mango Outlet F&F NewYorker Mango MAN
Rövidnadrág 2 990 9 995 6 995 4 290 5 990 13 995
Rövid ujjú ing 2 990 7 995 8 995 4 590 4 490 9 995
Hosszú ujjú ing 3 990 8 995 7 995 2 650 5 990 13 995
Póló (lehetőleg csíkos) 3 490 5 995 3 295 2 390 990 5 595
Nyári cipő (lehetőleg espadrilles) 3 990 9 995 6 995 4 590 2 990 13 995
Összesen 17 360 42 975 34 275 18 150 20 450 57 575

Rövidnadrág: elég olcsón megúszhatjuk

A H&M évek óta behozza tavasz végére a párezer forintos rövidnadrágjait – mi is beszereztünk már jó párat belőlük és jelentjük, még mindig viselhetőek, tehát nem kopnak el vagy szakadnak szét egyhamar. A leggyakoribb szín egyébként a kék, ezen kívül a legtöbb helyen lehet kapni bézses-barnás árnyalatban is sortokat, viszont nekünk idén nagy kedvencünk a pirosas darabok – csapjon le egyre ön is, nagyon jól mutatnak földszínekkel, vagy fehérrel és kékkel is.

Rövid ujjú ing: újra menő

Bár sokáig annak a hívei voltunk, hogy a rövid ujjú ing nem mutat jól a férfiakon (inkább tűrjék fel a hosszú változat ujját), viszont az 50-es és 60-as évek beat korszakának újbóli felbukkanása miatt elárasztották a boltokat ezek a fazonok és akad köztük olyan is bőven, ami tud jól is kinézni. Arra figyeljen, hogy ha vékony a karja, akkor ne egy bővebb ujjút vegyen, mert az furán hat. Ha az anyag engedi, nyugodtan hajtson fel egy kicsit az ujjából.

Hosszú ujjú ing: igazi klasszikus

Különösebb magyarázatot nem érdemel, mi a fehér-világoskék-csíkos triumvirátusból élünk évek óta és még nem unjuk. Kerülje a poliészteres változatokat, inkább vegyen egy 100% pamut vagy lenből készült darabot, ha nem szeretne derékig érő pisztolytáskát a nap végére a hóna alá.

Csíkos felső: figyeljen a nyakkivágásra

Matróz beütésű pólókat is egy kivétellel (New Yorker) minden bolt kínálatában találtunk. Bár a nyakkivágást sokan nem figyelik, optikailag sokat tud javítani például a V-kivágás, ha alacsonyak vagyuk: ilyenkor ugyanis úgy tűnik majd, mintha hosszabb lenne a nyakunk. Kerülje a túl feszes darabokat, inkább egy lazábba fektessen, nagyon jól fog mutatni, ahogy elöl betűri a nadrágba, oldalt és hátul viszont kiengedi.

Espadrilles: a nyár slágere

Az espadrilles szerintünk abszolút alulértékelt: ennél jóval több figyelmet érdemelne. A háncstalpú lábbeli minden szempontból kényelmes viselet a nyári hőségben, arra azonban figyeljen, hogy titokzoknival vagy nyári talpbetéttel viselje, mert könnyen fertőzést okozhat, ha mezítláb járkál benne és úgy izzad bele. A NewYorker esetében itt is nehéz dolgunk volt: nem találtunk espadrillest, így egy olcsóbb cipőt tettünk be helyette. Érdekesség: a Mango és a Mango Outlet oldaláról származó cipők kísértetiesen hasonlítanak egymásra, viszont utóbbi pont feleannyiba kerül.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta