Egy tepsis: csirke gombával és újkrumplival

Zanza!

Csak a combokat kell megpirítani, az újkrumplit előfőzni, néhány zöldséget felszeletelni, és minden mehet a tepsibe. Több munkánk nincs is vele, a sikere pedig garantált.

újkrumplis csirkecombokkicsi
Fotó: Katuci

Szeretjük, hogy ízes, és a körettel sem kell külön időt töltenünk. 

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
1 kg újkrumpli
50 dkg gomba
3 nagy fej hagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 paprika
6-8 szem koktélparadicsom
½ dl fehérbor
só, bors,
olaj

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az újkrumpli vékony héját lekaparjuk, sós vízben majdnem készre főzzük. Ha nagyobb példányaink vannak, nyugodtan vágjuk össze.
  2. A combokat megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk, sózzuk-borsozzuk őket.
  3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, elősütjük benne a csirkecombokat, hogy jó ropogós legyen a bőrük. Először a bőrös oldalukkal lefelé süssük. A húsokat átszedjük egy nagy tepsibe. A serpenyőben visszamaradt ízes darabokat egy kevés fehérborral feloldjuk, ez is mehet a tepsibe.
  4. A megtisztított gombákat és hagymákat négybe vágjuk, a paradicsomokat félbe, a paprikát felkarikázzuk. Az újkrumplit leszűrjük. Minden zöldség mehet a húsok közé. A tetejére préseljük a fokhagymagerezdeket, sózzuk és borsozzuk még egyszer. Egy nagyon pici fehérbor vagy víz még mehet alá, de nem kell sok.
  5. Nagyjából 50 perc alatt elkészül a forró sütőben.  
újkrumplis csirkecombok2kicsi
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra