Lopással vádolja Marc Jacobsot az Adidas

Berágott Marc Jacobsra az Adidas: hamisítással vádolják az amerikai luxusmárkát. A sportruházati óriás múlthét szerdán indított pert a divatházzal szemben, melyben azt állítják, hogy a Marc by Marc Jacobs tavalyi őszi-téli kollekciójának egyes darabjai túlságosan is megegyeznek az Adidas védjegyének számító ikonikus három csíkkal – írja a nypost.com.

„Marc Jacobs az Adidas termékéhez megtévesztésig hasonló utánzatot árul. A háromcsíkos jelzés megtévesztheti és félrevezetheti az ügyfeleinket, valamint a leendő vásárlóinkat, akik azt hiszik, hogy a Marc Jacobs által piacra dobott ruhadarabok engedéllyel vagy valamilyen más módon kapcsolódnak az Adidashoz, ami nem így van. A Marc Jacobs féle megtévesztés sértő az Adidasra nézve, a logó megsértése és másolása helyrehozhatatlan károkat okozott, a három csík vállalatunk jelképe, a hírnevünket testesíti meg” – áll az önérzetes márka közleményében, melyben arra is kitérnek, hogy az Adidas dollármilliókat költött arra, hogy az általuk megalkotott három-csík azonnal felismerhető legyen világszerte.

A cég jelenleg arra törekszik, hogy megakadályozza a Jacobs által tervezett négycsíkos pulóverek további árusítását és magas kártérítési összeget kapjon az eset után. Az Adidas állítása szerint Jacobs figyelmen kívül hagyta a márka logóját, így arra szólították fel a Marc Jacobs Internationalt, hogy mondjon le a termékek eladásáról és fizesse meg a felbecsülhetetlen károkat.

A német márka először a sportcipőin kezdte el használni a háromcsíkos jelzést 1952-ben, majd 1967-ben levédette és a ruházati termékeken is feltüntette a csíkokat, amit azóta a tervezői kollaborációk során is előszeretettel használnak. Legutóbb például Yohji Yamamoto építette be és értemezte újra Y-3 névre keresztelt kollekciójában. „A világszerte ismert márka zenészeket is szponzorál, így olyan hírességeket is gyakran kapnak lencsevégre ilyen tripla-csíkos szerelésben, Gwen Stefani, Snoop Dogg, Katy Perry, Selena Gomez, Kanye West vagy Pharrell Williams" – mondja a márka sajtósa. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, de sajnos a megvádolt fél még nem kommentálta a kínos esetet.

Szerintem...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek