Zanza!

Húsvét utáni levezetésnek ezúttal egy szuperegyszerű édességet gondoltunk ki, amit kivételesen még megsütni sem kell. Ezt az expresszgyors, sütés nélkül pénteki nasit akár egy gyerekre is rábízhatjuk, ha ismeri a számokat és ki tudja mérni a hozzávalókat.

DSC 0031(1)
Fotó: Piszke

Tíz perc kell neki mindössze a hűtőben, és máris maszatolás nélkül ehető – vagy inkább nyom nélkül eltüntethető.

Hozzávalók: (mérettől függően 20-25 csókhoz)

10 dkg étcsokoládé
10 dkg nutella
5 dkg natúr kukoricapehely

  1. A csokit összetördeljük és a nutellával egy tálban, gőz fölött, vagy a mikróban, 20 másodpercenként megkeverve összeolvasztjuk.
  2. Óvatosan, hogy ne törjük össze, belekeverjük a kukoricapelyhet, úgy, hogy a csokis keverék mindenütt bevonja.
  3. Két teáskanál segítségével sütőpapírra vagy alufóliára halmozzuk, rögtön hűtjük, hogy a csoki-nutella kombó gyorsan dermedjen és a kukoricapehely ropogós maradjon.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra