OFFLINE

Vogue-ot olvasó hajléktalannal provokált a divatszerkesztő

2015. március 10., kedd 16:19

Nem kis botrányt kavart a hétvégén a Vogue egyik divatszerkesztője: Elisabeth von Thurn und Taxis szombaton posztolt egy fotót az Instagramjára egy hajléktalan nőről, aki éppen Vogue-ot olvas a dobozokból és zacskókból eszkábált fekhelyén. A kommentelők persze azonnal betámadták a német szerkesztőt, a képet kegyetlennek és ízléstelennek találtak. Von Thurn und Taxis öt órával később törölte a fotót, annyit viszont még kommentben hozzátett, hogy nem érti, mi olyan felháborító rajta, hiszen nem tett hozzá semmiféle sértő megjegyzést. 

"Párizs tele van meglepetésekkel...és Vogue olvasókkal, még a legváratlanabb sarkon is!" – ezt a címet adta Von Thurn und Taxis annak az Instagramra feltöltött fotónak, amin egy hajléktalan nőt örökített meg, amint épp Vogue-ot olvas. A 32 éves divatszerkesztő a párizsi divathéten lőtte a képet és fogalmunk sincs, mégis milyen reakciót várt rá, mindenesetre a felháborodott kommentelők miatt pár órával később törölte is a bejegyzést.

Fotó: Elisabeth von Thurn and Taxis instagram
Fotó: Elisabeth von Thurn and Taxis instagram

Hogy még kínosabb legyen az egész, Von Thurn und Taxis még kommentben is értetlenkedett egy sort: "Mégis miért olyan kegyetlen rajta? A képen látható nő számomra pont olyan méltóságteljes, mint bárki más!" – próbálta tisztázni magát elképesztően gyenge magyarázkodással. A Fashionista.com szerint viszont nincs min meglepődni, a botrányos kép tökéletesen tükrözi von Thurn und Taxis egész munkásságát – a weboldal szerint ugyanis amiről a Vogue-ban és a közösségi portálokon ír, sokszor átlépik a határt a szórakoztató és szembetűnően prosztó viselkedés közt.

Közben a hajléktalan nő, Maryse Dumas is megszólalt és meglepő módon egyáltalán nem tartja viccesnek a helyzetét: "Nem valami szép dolog hozzám hasonló embereket fotózgatni, egyáltalán nem vicces, hogy az utcán kell élnünk. Nézzen meg, itt élek a sok szemét között, nagyon nehéz így élni. Este hideg van, de ha nem tudok aludni, megbetegszem. Fájnak a lábaim és a fogaim elkezdtek kihullani" – nyilatkozta a Daily Mail-nek. A 65 éves nő azzal tölti a mindennapjait, hogy színes képeket és rajzokat nézeget, miközben a divathetek meghívottjai milliókat érő szettben sétálnak el mellette az utcán. Dumas a divatmagazint is pont a színek miatt nézegette: "Szép színes volt a Vogue, de már nincs nálam. Amint valamit elolvasok, már adom is tovább. Egyébként nem emlékszem, hogy lefotóztak volna, mindenesetre személyesen senki nem kért bocsánatot" – részeltezte a nő, aki az internetes sajnálkozást aligha olvasta.

Von Thurn and Taxis Instagramja egyébként elképesztően irritáló: kizárólag exkluzív eseményekről posztol exkluzív fotókat, divathétről divathétre mászkál, méregdrága táskák és ruhák körül forog az élete, sokan pedig sajnos pont ezt látják abszolút követendő példaként, holott mindemögött nem a sikeres divatszerkesztői karrierje áll: Elisabeth von Thurn and Taxis ugyanis nemesi leszármazott, anyja Grófné Gloria von Schönburg-Glauchau, gúnynevén 'TNT hercegnő, a dinamikus előkelőség', apja pedig a Thurn und Taxis család 11. hercege, Johannes. A divatszerkesztő bátyja, Albert, nem kevesebb mint 1 milliárd fontos vagyonnal rendelkezik, szabadidejében pedig autóversenyző.

Ön szerint sértő a szerkesztő által posztolt kép?

  • 107
    Igen, elég nagy bunkóság.
  • 123
    Nem sértő, csak jópofa akart lenni.
  • 73
    A kép is és a szerkesztő is irritál.

A divatszerkesztő egyébként korábban blogolt is: a 'The Princess Diaries', vagyis 'A hercegnő naplója' névre keresztelt rovata arról szólt, milyen 'hétköznapi' problémákkal kell szembenézniük a királyi leszármazottaknak. A sértő Instagram bejegyzések biztosan nem szerepeltek eddig a listán, de remélhetőleg ebből az esetből azért tanult valamit.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta