OFFLINE

Abodi Dóra féle fejdísz bukkant fel a New York-i divathéten

2015. február 28., szombat 18:24

Abodi Dóra fejdíszei
Abodi Dóra fejdíszei
Fotó: facebook.com/DoraAbodi

Az idei szezonban sem maradunk egymástól inspirálódó tervezők és hasonlóképpen gondolkodó divatházak nélkül. Ezúttal a 2015-ös őszi-téli kollekciókat bemutató New York-i divathetes anyag összeállítása alatt szúrt szemet az az Anna Sui által tervezett, szarvakkal ellátott, kötött „harci sisak”, amiről első és második ránézésre is az a fejdísz ugrott be, amit Abodi Dóra a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján vonultatott fel Londonban.

Több egyezés viszont nincs is a két kollekció között, hiszen az ötven éves detroiti tervező a vikingek stílusából, valamint a világ arculatát jócskán átformáló skandináv design egyes elemeiből (tapéta, bútorok) merített ihletett a tervezés során, míg a hollywoodi hírességeket öltöztető Abodit inkább a vallási rituálék ihlették meg a futurisztikus szuperhősnős kollekciójánál.

Abodi Dórával egyébként nem először fordul elő, hogy tervei ilyen-olyan formában más márkáknál is megjelennek, legutóbb például a nordstrom.com oldalán bukkant  fel a 'Twin Unisus Clutch' fantázianéven futó táskája, amiért akkor az eredeti ár töredékét kérték el a hamisítók. Az Anna Sui által is preferált forma elképzelhető, hogy nemsokára a fast-fashion üzletekbe is betör majd és végre leváltja a polcokat évek óta uraló cica-és nyuszi füles sapkákat és hajpántokat. Addig is szavazzon arról, hogy ön mit gondol az egyezésről!

Szerintem...

 • 206
  Nincs hasonlóság a két fejdísz között
 • 25
  Egyértelmű, hogy honnan vette az ötletet Anna Sui
 • 49
  Egyszerűen csak ez a divat
 • 82
  Kit érdekel

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta