Abodi Dóra féle fejdísz bukkant fel a New York-i divathéten

Abodi Dóra fejdíszei
Abodi Dóra fejdíszeifacebook.com/DoraAbodi

Az idei szezonban sem maradunk egymástól inspirálódó tervezők és hasonlóképpen gondolkodó divatházak nélkül. Ezúttal a 2015-ös őszi-téli kollekciókat bemutató New York-i divathetes anyag összeállítása alatt szúrt szemet az az Anna Sui által tervezett, szarvakkal ellátott, kötött „harci sisak”, amiről első és második ránézésre is az a fejdísz ugrott be, amit Abodi Dóra a 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójának bemutatóján vonultatott fel Londonban.

Több egyezés viszont nincs is a két kollekció között, hiszen az ötven éves detroiti tervező a vikingek stílusából, valamint a világ arculatát jócskán átformáló skandináv design egyes elemeiből (tapéta, bútorok) merített ihletett a tervezés során, míg a hollywoodi hírességeket öltöztető Abodit inkább a vallási rituálék ihlették meg a futurisztikus szuperhősnős kollekciójánál.

Így dolgozta fel a témát Anna Sui.
Így dolgozta fel a témát Anna Sui.Victor Virgile / Europress / Getty

Abodi Dórával egyébként nem először fordul elő, hogy tervei ilyen-olyan formában más márkáknál is megjelennek, legutóbb például a nordstrom.com oldalán bukkant  fel a 'Twin Unisus Clutch' fantázianéven futó táskája, amiért akkor az eredeti ár töredékét kérték el a hamisítók. Az Anna Sui által is preferált forma elképzelhető, hogy nemsokára a fast-fashion üzletekbe is betör majd és végre leváltja a polcokat évek óta uraló cica-és nyuszi füles sapkákat és hajpántokat. Addig is szavazzon arról, hogy ön mit gondol az egyezésről!

Szerintem...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek