Zanza!

Duplázzuk az élvezetet: a tejszíntől selymesen omlós keksz enyhén kávés, picit fahéjas, és ropog kevés cukor a tetején, hiszen a tésztájába alig kerül. Ehhez tényleg már csak egy habos cappuccino kell – lehet mártogatni is nyugodtan – hogy péntek délután elégedetten arra gondoljunk, végre itt a hétvége!

DSC 0026
Fotó: Piszke

Hozzávalók: (20-22 db kekszhez)

0,5 dl tejszín
2 gr. nescafé (kb. 4 kávéskanál)
5 dkg porcukor
7 dkg vaj
1 tojás, szétválasztva
egy csipet só
12 dkg liszt
késhegynyi őrölt fahéj

a kekszek szórásához:

2 ek. nádcukor
1 tk. Nescafé

1. A tejszínt felforraljuk és feloldjuk benne a nescafét.

2. A porcukrot habosra keverjük a vajjal és egy csipet sóval, hozzáadjuk a tojás sárgáját, aztán a kávés tejszínt, majd hozzágyúrjuk a lisztet és a fahéjat.

3. A puha tésztát folpackba csomagolva, ellapítva, fél órát pihentetjük a hűtőben (ekkora kezelhetővé dermed), azután lisztezett munkalapon gyorsan kisujjnyi vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk.

4. A szóráshoz a nescafét mozsárban porítjuk és a nádcukorral elkeverjük.

5. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kekszeket, az enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk a kávés nádcukorral, és 160 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra