OFFLINE

Pénteki süti: cappuccino keksz

2015. február 6., péntek 09:27

Duplázzuk az élvezetet: a tejszíntől selymesen omlós keksz enyhén kávés, picit fahéjas, és ropog kevés cukor a tetején, hiszen a tésztájába alig kerül. Ehhez tényleg már csak egy habos cappuccino kell – lehet mártogatni is nyugodtan – hogy péntek délután elégedetten arra gondoljunk, végre itt a hétvége!

DSC 0026
Fotó: Piszke

Hozzávalók: (20-22 db kekszhez)

0,5 dl tejszín
2 gr. nescafé (kb. 4 kávéskanál)
5 dkg porcukor
7 dkg vaj
1 tojás, szétválasztva
egy csipet só
12 dkg liszt
késhegynyi őrölt fahéj

a kekszek szórásához:

2 ek. nádcukor
1 tk. Nescafé

1. A tejszínt felforraljuk és feloldjuk benne a nescafét.

2. A porcukrot habosra keverjük a vajjal és egy csipet sóval, hozzáadjuk a tojás sárgáját, aztán a kávés tejszínt, majd hozzágyúrjuk a lisztet és a fahéjat.

3. A puha tésztát folpackba csomagolva, ellapítva, fél órát pihentetjük a hűtőben (ekkora kezelhetővé dermed), azután lisztezett munkalapon gyorsan kisujjnyi vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk.

4. A szóráshoz a nescafét mozsárban porítjuk és a nádcukorral elkeverjük.

5. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kekszeket, az enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük, megszórjuk a kávés nádcukorral, és 160 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta