OFFLINE

Így tért vissza John Galliano a száműzetésből

2015. január 16., péntek 15:50

Kevés olyan divatbemutató van a divathét előtti napokban, amit annyira várt volna a divatszakma, mint a Maison Margiela 2015-ös tavaszi-nyári 'Artisanal' néven futó couture kollekciója. A divatház új, a Saint Laurenthez hasonlóan megrövidült névvel, egy szűk, szakmai társaságnak mutatta be legújabb gyűjteményét, ami John Galliano debütálása is volt egyben a Maison Margielánál – írja a wwd.com. mely szerint a bensőséges showra mintegy száz embert hívtak meg, köztük szerkesztőket, barátokat és tervezőket; tiszteletét tette többek között az ismert divatfotós, Nick Knight, a Lanvin kreatív igazgatója, Alber Elbaz, valamint Galliano egyik legnagyobb rajongója, Anna Wintour is, aki a decemberi British Fashion Awardson elsőként jelent meg Galliano által tervezett Margiela ruhában.

A gibraltári születésű tervező londoni bemutatójára mindössze négy nappal az esemény előtt küldték ki a fekete-fehér színű meghívókat, melyre egyszerűen csak ennyit írtak a szervezők: „ #MargielaMonday. London 12.01.15.” Szerencsénkre a meghívottak nagy része előszeretettel használja az Instagramot, így nem maradtunk le a javarészt fekete, fehér piros és bézs színeket kapott kollekcióról, mely Galliano szerint szervesen kapcsolódik London meghatározó történelmi pillanataihoz és kulturális örökségéhez.

Tehát mit tervezett a Diortól száműzetéséből visszatért Galliano a Margielának? Tömören összefoglalva az eddigi Galliano darabok legjobbjait vonultatta fel a kifutón, mesterien kidolgozott fejdíszekkel, kabátokkal és kiválóan szabott zakókkal megfűszerezve. Hiba lenne, ha elkezdenénk alaposan összehasonlítgatni John Galliano eddig munkáit a Maison Martin Margiela munkásságával, így csak amiatt készítettünk egy galériát a két divatház elmúlt 10-15 évéről, hogy még szembetűnőbb legyen, hogy milyen remek választás volt Gallianót tenni ennek a különc divatháznak az élére. Nézze meg a galériában, hogy hányszor járt már egy rugóra az agyuk az elmúlt években!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta