OFFLINE

Tokajiba álmodták a magyar parfümöt

2014. december 16., kedd 13:03

Portrait

Tudják, hogy már nem Zólyomi Zsolt az egyetlen magyar "orr"? 2011-ben ugyanis feltűnt a színen Minya Viktória, aki ezzel a lendülettel megalakította a Parfums Viktoria Minya parfümházat. Azért a dolog nem ment ilyen könnyen, a Grasse-i parfümiskola nagyon sokba került, ezért évekig spórolt, hogy összejöjjön a tandíj. Évente ráadásul csak 12 diák számára van hely, Minya mégis bejutott a nagyhírű iskolába. Innen ívelt fel a karrierje, nevét egyre többen ismerik külföldön.

2013-ban került piacra a Hedonist, amely nevéhez méltóan az érzéki örömökről szól. Az ikonikusnak titulált parfüm összetevői rum, bergamot, őszibarack, osmanthus, méz, jázmin, narancsvirág, dohány, vanília, cédrusfa, vetiver.

A Hedonist megjelenése után családdá fejlődött, most már három típusú illat várja a vásárlókat. De nem is az az igazán izgalmas – bár nagy szó, hogy egy magyar tervező arat sikert külföldön – hanem az, hogy Minya újragondolta a Eau de la Reine de Hongrie (A magyar királyné vize) nevű parfümöt. A legenda szerint ez volt az első modernkori parfüm, ráadásul megfiatalodott tőle Piaszt Erzsébet, akit a lengyel király legott feleségül vett.

Az 1300-as években készült illat erőteljes rozmaringos jegyeket hordott magán, ezért sem volt Minyának könnyű dolga. Az illat külsőleg egy tokajis palackot formáz, belül pedig citrom, grapefruit, szegfűszeg, jázmin, méz, szantál, labdanum, pézsma, tonkabab alkotja. Itthon két helyen lehet ezeket a parfömöket megillatolni, a Neroliban és a Madison Perfumery-ben.

Hedonist-1
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta