9 divatszabály férfiaknak, ami butaság

Bő egy évvel ezelőtt már írtam egy négyes listát, amiben olyan beidegződéseket mutattam be (például, hogy a kardigán öreges), amelyek teljesen feleslegesen élnek még mindig a köztudatban. Ez a lista természetesen nem véges, ezért a FashionBeans segítségével még gyűjtöttem melléjük pár olyan „szabályt”, amin ideje lenne túllépnünk.

1. Ne viseljünk télen fehér nadrágot!

A fehér nadrág tabujáról már tavaly is írtam – igaz, akkor évszakkorlátozás nélkül. Esőben, hóban és sárban valóban nem ajánlatos világos nadrágokat hordani, de ha száraz (és hideg) az idő, miért ne tennénk? Teveszínű (de akár tengerészkék) szövetkabáttal remekül néz ki, számomra egy dolog néz ki furán: amikor fekete cipővel veszik fel. Azt inkább ne tegye!

2. A barna cipő problémája

Vajon milyen színű öltönynadrághoz illik a barna bőrcipő? Sokan azt mondják, feketéhez tilos felvenni, mások szerint a szürkéhez inkább fekete lábbeli illik. Szerintem nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy mihez (nem) megy, hiszen minden az árnyalaton (és az esetleges dress code-on) múlik.

sanahunt-fin-3
reklámfotó

3. Fehér zokni

Itt kicsit én is elgondolkodtam a létjogosultságon, de aztán rájöttem, hogy vannak olyan szettek, ahol működik. És arra, hogy a legtöbbször a „lúzer” szereppel azonosítjuk, ezért eleve viszolygunk tőle, pedig nem kéne.

9556519800 w 2 1 2
reklámfotó

4. Télen napszemüveg

„Minek neked napszemüveg, hiszen tél van?” Ezt a kérdést minden szezonban legalább egyszer megkapom, és soha nem értem: lehet, hogy furán néz ki, de a Nap télen is süt és a hóról (már amikor van), még erősebben verődik vissza.

bsmfall14005 V
reklámfotó

5. A tweed vidékre való és nem városba

Ezt nálunk annyira nem igazán lehet értelmezni (talán, ha a tweedet gumicsizmára cseréljük). Már csak azért sem, mert itthon indokolatlanul kevesen választják ezt az anyagot, pedig nincs is jobb téli viselet, mint egy tweedzakó vagy -nadrág szövetkabáttal. Sötét farmerrel párosítva pedig izgalmas business casual viselet.

3
reklámfotó

6. Ha óra, akkor csakis ezüst/platina

Valamiért beidegződés lett az is, hogy a férfiórák csak „fehér” fémből készülhetnek. Nekem is egy arany-rose gold árnyalatú van és amellett, hogy kedves emlék, egyszerűen imádom.

TZ 20140913 156 1
Tuba Zoltán / Dívány

7. Farmert farmerrel ne!

Dehogynem, csak itt is az árnyalatokra (és a koptatásra) kell figyelni.

8. Sötétkék és fekete együtt?

A két sötét színt sokan nem kedvelik együtt, mondván nem illenek egymáshoz, de ahogy az YSL újraértelmezte a pink-piros kapcsolatát, úgy ez is megér egy próbát.

tailortommy7
reklámfotó

9. Csak a slim fit!

Persze jól néz ki, ha az ember testének vonalát követi a ruházata (azért a leggings-szerű farmerektől és túl feszes ingektől férfiként maradjunk távol), de van élet a slim fazonon túl is. Azért a ló túloldalára se essen át: a túlzottan nagyméretű (oversize) darabok kevés embernek állnak jól, a térdig érő mélyülepű nadrágok pedig hiába özönlötték el a boltokat, hagyja a polcokon! Hacsak nem akar úgy kinézni, mint aki férfiként pelenkát hord...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek