OFFLINE

Vagány cipzár karkötő fillérekből

2014. november 22., szombat 14:42

Sokszor szembesülhet azzal a ténnyel, hogy egyik-másik nadrágja nem bírja tovább a gyűrődést, és mehet a kukába. A cipzárakat azonban ilyenkor se dobja ki, mert mutatós karkötő lehet belőlük. De ha nincs rossz nadrágja, akkor is lehet egyedi, kézzel készült karkötője néhány száz forintos áron.

A hozzávalók:

2 db nagyjából csuklóméretű cipzár

  • 2 db stopper
  • Lánc a nagyobbításhoz
  • Csavaros, vagy delfinzár

A karkötő elkészítése nagyon egyszerű, nem igényel különösebb kézügyességet sem, elég, ha tudja, hogyan kell a parkettafonást elkészíteni. első lépésként a cipzárakat kell szétszednie. Ez egyszerűbb, ha eleve olyanokat vesz, melyek teljesen széthúzhatóak. Ezek persze drágábbak is, de a hagyományos, a végén összekapcsolt darabok is tökéletesek, csak le kell fejteni a végükről a fém stoppert, ami megállítja a kocsit. Ha ez megvan, akkor gond nélkül szétszedhetőek.

A szálakból 3 darabra lesz szüksége. Ezeket úgy fogja össze, hogy a fogak egy irányba nézzenek, majd a végüket zárja le egy stopperrel, amit erősen nyomjon össze, hogy biztos tartást adjon.

Ezután kezdődhet a fonás. Lassan dolgozzon, és figyeljen arra is, hogy az anyag fogazott része szépen felülre kerüljön. Ne kapkodja el, mert ha megcsavarodik, akkor nem lesz meg az ismétlődő hullámminta a fogakból, így kissé fura megjelenése lesz a karkötőnek.

Ha a fonással is megvan, akkor a végeket újra zárja le egy stopperrel, amit szintén erősen nyomjon össze. Próbálja a csuklójára, és ha kell, akkor néhány láncszemmel meghosszabbítva tegye rá a zárat.

Ha erre nincs szükség, akkor csak a stopperek végére erősítse fel a zárat, egy kicsit igazítsa el a karkötőt (az anyag vastagsága miatt nem egyenes, hanem enyhén kanyarodó alakja lesz), és már készen is van.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta