Zanza!

A sós réteseket szerettük ( zöldségesen és sonkával is), ezúttal kicsit más formában tálaltuk, tekercselve spenóttal és fetával. Egy jó nagy pohár tejföl dukál mellé, amibe akár mártogathatjuk is a kis csigákat.

DSC 2618akicsi
Fotó: Katuci

A spenót-feta párossal is volt már receptünk, a klasszikus tésztaétel illetve bolti leveles tésztás batyuk is.

Hozzávalók:

15 dkg réteslap (8 lap)
20 dkg feta sajt
20 dkg bébispenót
10 dkg olajbogyó
5-8 dkg vaj

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A vajat megolvasztjuk. Egy edényben felhevítjük a vajat, rádobjuk a spenótot, egy percig pároljuk, épp hogy csak felére összeessen, majd levesszük a tűzről.
  3. Egy réteslapot vékonyan bekenünk az olvasztott vajjal, ráillesztjük a másik réteslapot. Ezt is vékonyan bevajazzuk. Elmorzsoljuk rajta a sajt egyedét, eloszlatjuk rajta a spenótlevelek negyedét, végül egy kevés olajbogyót. Feltekerjük, öt részre vágjuk, egy kivajazott sütőformába ültetjük. Megismételjük a folyamatot a maradék hozzávalókkal is.
  4. A kimaradó vajat a tekercsekre csöpögtetjük, 20-25 perc alatt készre sütjük.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra