Saját testünkből nyerjük az energiát a jövőben

Minden szülő rémálma, hogy kamaszkorú gyereke egy merész testékszerrel állít haza egy hétvégi házibuliból. A jeruzsálemi Hadassah College végzős iparművész tanulójának köszönhetően azonban már egy egészen új jelenség miatt is aggódhatunk, Naomi Kizhner ugyanis egy olyan testékszerkollekciót tervezett, ami elméletben energiát gyűjt viselője testéből. Így bármennyire is félelmetesen hangzik, a jövőben talán már az okostelefonunkat is feltölthetjük saját testünk energiáiból. – írja a legújabb agyszüleményről a dailymail.co.uk.

„Az ötletem provokatív jellegű volt, amivel csak azt akartam érzékeltetni, hogy milyen messzire megyünk el a függőségeink által, miközben a világban egyre csökkennek az energiaforrások” – mondta a vénáinkból energiát gyűjtő „Energy Addicts” néven futó háromdarabos kollekciójáról a művész, aki a spekulatív ékszereket The Blinker (A villogó), E-pulse Conductor (E-impulzus vezető) illetve The Blood Bridge (Vér-híd) fantázianevekkel látta el.

 „Számos fejlesztés foglalkozik megújuló energiaforrásokkal, de az emberi test természetes energiaforrása folyamatosan újul, amíg élünk. Ezzel a poszt-humanista megközelítéssel az emberi testet, mint forrást akartam vizsgálni, érdekel, hogy hajlandóak leszünk-e feláldozni a testünket a több energiatermelés érdekében. Célom az volt, hogy provokáljam ezt a vitát” – mondja a művész. A pár perces videóból kiderül az is, hogy milyen ékszereket tervezett Naomi Kizhner az „energiafüggő” generációnak!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek