OFFLINE

Saját testünkből nyerjük az energiát a jövőben

2014. november 15., szombat 15:52

Minden szülő rémálma, hogy kamaszkorú gyereke egy merész testékszerrel állít haza egy hétvégi házibuliból. A jeruzsálemi Hadassah College végzős iparművész tanulójának köszönhetően azonban már egy egészen új jelenség miatt is aggódhatunk, Naomi Kizhner ugyanis egy olyan testékszerkollekciót tervezett, ami elméletben energiát gyűjt viselője testéből. Így bármennyire is félelmetesen hangzik, a jövőben talán már az okostelefonunkat is feltölthetjük saját testünk energiáiból. – írja a legújabb agyszüleményről a dailymail.co.uk.

„Az ötletem provokatív jellegű volt, amivel csak azt akartam érzékeltetni, hogy milyen messzire megyünk el a függőségeink által, miközben a világban egyre csökkennek az energiaforrások” – mondta a vénáinkból energiát gyűjtő „Energy Addicts” néven futó háromdarabos kollekciójáról a művész, aki a spekulatív ékszereket The Blinker (A villogó), E-pulse Conductor (E-impulzus vezető) illetve The Blood Bridge (Vér-híd) fantázianevekkel látta el.

 „Számos fejlesztés foglalkozik megújuló energiaforrásokkal, de az emberi test természetes energiaforrása folyamatosan újul, amíg élünk. Ezzel a poszt-humanista megközelítéssel az emberi testet, mint forrást akartam vizsgálni, érdekel, hogy hajlandóak leszünk-e feláldozni a testünket a több energiatermelés érdekében. Célom az volt, hogy provokáljam ezt a vitát” – mondja a művész. A pár perces videóból kiderül az is, hogy milyen ékszereket tervezett Naomi Kizhner az „energiafüggő” generációnak!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta