OFFLINE

A sovány embereken sokkal jobban áll minden

2014. november 11., kedd 09:10

Ennek a látványa miatt horkantak fel a Twitterezők.
Ennek a látványa miatt horkantak fel a Twitterezők.
Fotó: Twitter

Nemcsak a brit Topshop sokkolt a napokban azzal, hogy pofátlanul vékony próbababákat pakolt üzleteibe: az új-zélandi divatmárka, a World társ-alapítója és vezérigazgatója, Denise L'Estrange-Corbet sem fogta vissza magát egy reggeli televízióműsorban, ahol a butikjaiban kiállított csontsovány próbababákkal kapcsolatosan kérdezték – számol be az abszurd interjúról a gloss.com.

Denise L'Estrange azt állítja ugyanis, hogy teljesen rendben van az, hogy nem egy átlagos méretű próbababára aggatják termékeiket, mivel szerinte a ruhák sokkal jobban állnak a vékony embereken. Az Ausztrália egyik legfelkapottabb áruházában, a Glassonsban kiállított, kiálló bordájú baba látványa azonban közfelháborodást váltott ki a közösségi oldalakon, a Twitter például lángokba borult a hír hallatán, többen a #NotCool (Nem menő) és a #Disgusting (Undorító) hashtagekkel látták el posztjaikat, melyekben leginkább annak adtak hangot, hogy nem hajlandóak éheztetni magukat az ilyen gusztustalanul vékony külső érdekében. Persze voltak olyan nők is, akik arra buzdították követőiket, hogy ezentúl semmit se vásároljanak a márka üzleteiben.

„Látom, ahogy Miley Cyrus nyíltan dohányzik és kábítószerezik, szerintem ez sokkal nagyobb probléma, mint a sovány modellek” – védte meg ellentmondásos külsejű próbababáit egy reggeli televíziós műsorban Denise L'Estrange, aki szerint a „sovány modelleken” és a próbababákon sokkal jobban mutatnak a ruhák, mint egy átlagos méretű babán. A riporternek arra a kérdésére, hogy miért volt szükség a kiálló bordákra, L'Estrange elismerte, hogy valóban nem volt szükségszerű, de hozzátette, hogy ehelyett a műbalhé helyett inkább a hírességek és a szülők felelősségére kellene összpontosítani.

anigif enhanced-4008-1413250369-8.gif
Fotó: tvnz.co.nz

„Nem újkeletű jelenség a vékony modellek használata a divatiparban és nem is valószínű, hogy ez a jövőben változni fog. Nézzünk szembe a tényekkel, a ruhák sokkal jobban állnak a sovány embereken" – kesergett a divatszakma ősrégi, beragadt sztereotípiáján L'Estrange, aki úgy tűnik, nem hajlandó elfogadni azt a tényt, hogy a divatházak manapság egyre gyakrabban alkalmaznak különböző formájú, méretű és korú modelleket kampányaikhoz.

Igaza van L'Estrange-nak?

  • 719
    Nem, ez a nő hülye!
  • 663
    Igen, Miley Cyrus dohányzása károsabb, mint a modellek soványsága.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta