Zanza!

Érdemes elővenni az ilyen hagyományos és nagyon egyszerű recepteket. Ugyan nem történik sok minden a csirkehússal sütés közben, mégis puha marad, nem szárad ki, a tejszínes szósznak pedig ugyan ki tudna ellenállni. A tejszínből biztosan elég lenne kevesebb is, de azt tapasztaltam, hogy mindenki azt szereti benne legjobban, szóval ne spóroljunk vele!

DSC 2231akicsi
Fotó: Katuci

A tejszínnél fontosnak tartom mindig kiemelni, hogy jó minőségűt használjunk, legyen 30%-os zsírtartalmú és állati eredetű. Nyugodtan főzhetünk habtejszínnel, hiszen az a normális, cukrozatlan tejszín.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
1 nagy fej hagyma
2 duci gerezd fokhagyma
3 dl zsíros tejszín
só, bors
olaj vagy kókuszzsír
egy kevés víz
1 csokor petrezselyem

  1. A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben zsiradékot melegítünk. Nem kell vele spórolni, az a cél, hogy szépen meg tudjuk pirítani a húst.
  3. A felaprított hagymát beledobjuk, kis idő elteltével jöhet rá a csirke is. Érdemes több részletben hozzáadni, hogy szépen meg tudjon pirulni, ne rögtön párolódjon.
  4. Ha már az össze hús az edényben van, és szépen meg is pirultak, sózzuk és borsozzuk, végül a fokhagymát is rápréseljük. Lefedjük, közepes lángon puhára pároljuk a húst nagyjából 15 perc alatt, közben a folyadékot pótoljuk apránként.
  5. Ha már puha a hús, levesszük a fedőt, elfőzzük róla az összes nedvességet, magasabbra vesszük a hőt, hogy újra pirulni kezdjen. Ha ez megvan, a a tejszínt is ráönthetjük, ahogy felforrt, rögtön zárjuk el.
  6. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Blogmustra