Pofátlanul vékony próbababával sokkol a Topshop

"Ne már, még a négyéves gyermekem sincs ilyen vékony!" - olvasható egy válaszüzenetben, amit Becky Hoppernek címeztek. A 23 éves Hopper pár napja posztolt a Twitterén egy fotót, amin ő és a Topshop egyik próbabája látható. A képaláírásban ez olvasható: "A baloldali lány 8/10-es méret (nálunk 36-38-nak, S-M-nek felel meg - a szerk.) #Topshop #testképzavar #felelőtlen #divat #fastfashion". Az alkalmi fotós egyébként azt kifogásolta, hogy népszerű brit márka próbababája fele olyan vastag lábakkal rendelkezik, mint egy átlagos angol méretű nő. A poszt második felében mutatjuk a képet és megszólal a Topshop szóvivője is.

A fotót azóta 7100-an osztották újra, köztük helyi celebek is. Hopper úgy nyilatkozott, hogy meglepte a médiavisszhang és nem is gondolta volna, hogy ennyi embert érdekel ez az ügy. "Nem az a célom, hogy a skinny lányokat bántsam, egyszerűen abban reménykedem, hogy a Topshop ezek után jobban megválogatja majd, hogy milyen alakú próbababákat használ" – mondta. "Attól még lehet valaki egészséges, hogy ilyen durván modellalkata van, de ez sajnos nem gyakori. A tinilányok a Topshop fő célcsoportja, tartozik nekik a márka annyival, hogy felelősségteljesebben viselkedjen" – tette hozzá.

Nem kellett sokat várni arra, hogy megszólaljon a márka szóvivője. "A Topshop mindig is arra törekedett, hogy az egészséges testképet sugározza - legyen szó akár a kampányainkban, akár az online felületeken, blogbejegyzéseinkben szereplő modellek kiválasztásáról. A próbababa egyébként a UK 10-es mérettel rendelkezik és azért tűnik vékonyabbnak, mert 187 centiméter magas. Utóbbi azt a célt szolgálja, hogy jobban magára vonzza a tekinteteket" – mondta. Ez egyébként egész jól sikerült is. Szerencsére vannak pozitív kezdeményezések is a témában: az egyik ilyen a hazánkból már kivonult Debenhams 44-es babái.

Hoppernek egyébként nem kell a szomszédba mennie a humorért: nemrég posztolt egy másik fotót is egy édességről, amely fedezné egy favágó háromnapos kalóriaigényét, a címe pedig "Ünneplem, hogy nem nézek ki úgy, mint egy Topshop-próbababa!".

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek