OFFLINE

Pofátlanul vékony próbababával sokkol a Topshop

2014. október 31., péntek 19:05

"Ne már, még a négyéves gyermekem sincs ilyen vékony!" - olvasható egy válaszüzenetben, amit Becky Hoppernek címeztek. A 23 éves Hopper pár napja posztolt a Twitterén egy fotót, amin ő és a Topshop egyik próbabája látható. A képaláírásban ez olvasható: "A baloldali lány 8/10-es méret (nálunk 36-38-nak, S-M-nek felel meg - a szerk.) #Topshop #testképzavar #felelőtlen #divat #fastfashion". Az alkalmi fotós egyébként azt kifogásolta, hogy népszerű brit márka próbababája fele olyan vastag lábakkal rendelkezik, mint egy átlagos angol méretű nő. A poszt második felében mutatjuk a képet és megszólal a Topshop szóvivője is.

A fotót azóta 7100-an osztották újra, köztük helyi celebek is. Hopper úgy nyilatkozott, hogy meglepte a médiavisszhang és nem is gondolta volna, hogy ennyi embert érdekel ez az ügy. "Nem az a célom, hogy a skinny lányokat bántsam, egyszerűen abban reménykedem, hogy a Topshop ezek után jobban megválogatja majd, hogy milyen alakú próbababákat használ" – mondta. "Attól még lehet valaki egészséges, hogy ilyen durván modellalkata van, de ez sajnos nem gyakori. A tinilányok a Topshop fő célcsoportja, tartozik nekik a márka annyival, hogy felelősségteljesebben viselkedjen" – tette hozzá.

Nem kellett sokat várni arra, hogy megszólaljon a márka szóvivője. "A Topshop mindig is arra törekedett, hogy az egészséges testképet sugározza - legyen szó akár a kampányainkban, akár az online felületeken, blogbejegyzéseinkben szereplő modellek kiválasztásáról. A próbababa egyébként a UK 10-es mérettel rendelkezik és azért tűnik vékonyabbnak, mert 187 centiméter magas. Utóbbi azt a célt szolgálja, hogy jobban magára vonzza a tekinteteket" – mondta. Ez egyébként egész jól sikerült is. Szerencsére vannak pozitív kezdeményezések is a témában: az egyik ilyen a hazánkból már kivonult Debenhams 44-es babái.

Hoppernek egyébként nem kell a szomszédba mennie a humorért: nemrég posztolt egy másik fotót is egy édességről, amely fedezné egy favágó háromnapos kalóriaigényét, a címe pedig "Ünneplem, hogy nem nézek ki úgy, mint egy Topshop-próbababa!".

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta