OFFLINE

11 hazugság, amit a divatos lányok mondanak

2014. október 26., vasárnap 17:54

Nincs egy rongyom se, amit felvehetnék!” Ugye Ön is hallotta már ezt a mondatot? Esetleg az Ön száját hagyja el időről időre? Abszolút az őszinteség híve vagyok, szerintem mindig az okozza a legkevesebb bajt. Emiatt is emelem fel a szemöldököm, amikor olyan kijelentéseket hallok, amelyekről – vagy saját tapasztalatból vagy ismerve a körülményeket – egyértelműen tudom, hogy valótlanok. Különösen akkor, ha ez divattal kapcsolatos. A Harper's Bazaar oldalán találtunk egy 10 pontból álló listát (mi hozzácsaptunk még egyet), ami a leggyakoribb, divatőrültek által puffogtatott füllentéseket mutatja be, és mivel nem vagyunk irigyek, megosszuk önnel is. Íme!

1. Ezek a cipők annyira kényelmesek!

Ó, persze. És nyilván ezért van tele hólyaggal a lába, kéri kölcsön a harmadik sebtapaszt és vadássza egész nap/este a szabad ülőhelyet, ugye?

Jaj!
Jaj!
Fotó: Valerie Macon / Europress / Getty

2. Én nem követem a trendeket!

Ennek ellenére mindig a H&M és a Zara kirakatából öltözik, ha pedig megnéznénk a böngészési előzményeit, rövid keresés után rábukkannánk olyanokra, mint „Hogyan készíthetünk magunknak Cara Delevingne szemöldököt?” vagy „Hogyan viseljük a crop topokat?”

3. Le vagyok égve, ebben a hónapban már nem vásárolok!

Aztán valahogy mégis összefutnak az egyik üzletben, ahova ön csak beszaladt valamiért, az illető viszont éppen a kasszánál áll sorba minimum öt ruhadarabbal. Sebaj, majd a „következő” hónapban.

4. Ez Alexander Wang!

Felesleges hazudni: a divatkedvelők tudják, hogy igazából a H&M egyik dizájner együttműködéseként született meg az a felső, amit visel és minőségre inkább fast fashion, mintsem luxus. Aki pedig nem érdeklődik a divat iránt, valószínűleg Wang nevét sem ismeri.

5. Egy háromszázezres táska befektetés!

Igen, de csak akkor, ha a divatmatematika alapszabályát alkalmazzuk és leosztjuk a viselések számával: ha három évig minden nap magával viszi, az naponta csak 275 forint!

6. Ebben a szezonban rengeteg színt hordok majd!

Az őszi hónapok alatt sóvárogva nézi a következő tavaszi-nyári kollekciót pasztell és neon színeit; alig vára, hogy hordhassa őket, aztán mire odaér, valahogy mégis fekete-fehérben nyomja végig a melegebb hónapokat is.

161711734
Fotó: Daniel Zuchnik / Europress / Getty

7. Naná, hogy S-es ez a ruha!

Kit akar becsapni?

8. Már úton vagyok!

Ez a legtöbb nőre igaz. Viszont ha divátmániásról van szó, ez azt jelenti, hogy éppen tanácstalanul áll a polc előtt és hezitál, hogy végül melyik statement nyakláncot tegye fel.

9. Nincsenek nagy igényeim!

Csak a legszükségesebb dolgokra van szükségem: ételre, vízre, a Louis Vuitton legújabb lyukacsos táskájára és a Lagerfeld Barbie-kra.

10. Nincs egy rongyom se!

Ez a hazugság az emberrel egyidős. Lehet, hogy azért van, mert mindig hülyeségeket vásárol, és nem kér segítséget?

11. „De jó ez a ruha, honnan van?” „Ó, nem is tudom már!”

A féltékenység okozta titkolózásnak a lazább verziója, amikor azt hazudják, hogy turkálókban vették/úgy kapták/külföldön vásárolták esetleg az utolsó darabot hozták el a leárazásról. Nem baj, találunk mi jobbat annál!

Ön is szokott füllenteni, ha divatról van szó?

  • 862
    Igen, előfordult már.
  • 664
    Nem, én becsületes divatőrült vagyok.
  • 2584
    Nem, mert hidegen hagy a divat.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta