Zanza!

Keverd össze, dobd be a mikróba, és kész. Ez a mottója a bögresütiknek, amiknél léteznek szofisztikáltabb sütemények, de gyorsabbak biztos nem. Ideális, ha ránk tör az édesség-ehetnék.

DSC 0067
Fotó: Piszke

A süti sűrűbb állagát az alul pillanatok alatt megpárolódó alma és a tetejére halmozott bónusz sajtkrém lazítja, és már langyosan lehet is kanalazni.

Hozzávalók: (4 adaghoz, 1 dl-es sütőformákhoz, bögrékhez)

Tészta:

12 dkg liszt
2 csapott kk sütőpor
2 kk őrölt fahéj
2 tojás, felverve
0,6 dl almalé
0,3 dl olaj
0,3 dl tej
6 dkg cukor
1 nagy alma
kevés vaj vagy pici olaj a formák kikenéséhez

A tetejére:

10 dkg mascarpone vagy krémsajt
1 ek porcukor
2 tk citromlé fahéj

  1. Az első három hozzávalót (liszt, sütőpor, fahéj) jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját (tojás, almalé, olaj, tej, cukor) és elkeverjük – nem kell túlkeverni, épp csak összeálljon a sűrű tészta.
  3. Az almát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, a kivajazott formák aljára szórjuk és elosztjuk, elegyengetjük rajtuk a tésztamasszát.
  4. 5 perc pihentetés után 800 Watton egyenként 45-50 másodpercig melegítjük.
  5. A mascarponét elkeverjük a cukorral és a citromlével és a langyos sütik tetejére halmozzuk, azonnal tálaljuk – a süti állagának nem tesz jót, ha tovább áll.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra