OFFLINE

Egy divathét, ahol a fehér modell a ritka

2014. július 8., kedd 15:58

Sokszor éri a jogos vád a tervezőket, hogy a divat fővárosaiban rendezett divathetek alatt csak elvétve alkalmaznak színesbőrű modellt – bár kevesen tudnak róla, de Afrikában is már több éve rendeznek divatheteket és nem is csak egy városban! A kontinensről általában a szegénység, a korrupció és az etnikai harcok jutnak eszünkbe, viszont kialakulóban van egy új Afrika. 54 független államával és az egyre szélesedő és erősődő, a luxustermékek iránt fogékony középosztályával nemsokára felveheti a harcot az európai vagy akár az ázsiai piaccal is.

Hogy fedezik fel a modelleket? Az afrikai divathetek bemutatóit rendszeresen afterpartik követik, amikre az elit krémjét is meghívják – köztük az ügynökségek bookereit is, akik munkába lendülnek és levadásszák a potenciális topmodelleket. Az esteken kívül még a helyi szépségversenyeket járják, hogy megtalálják a következő Naomi Campbellt. A szegényebb országokban élő lányok álma ugyanis ez: külsejükkel kitörni és híres modellé válni, hogy örökre elfelejthessék az anyagi gondokat.

Bár valószínűleg még kevésbé cseng ismerősen a nevük, mint Karl Lagerfeldé vagy a Dolce&Gabbana párosáé, de rövid időn belül egyre többet hallunk majd David Tlale-ről, Gavin Rajah-ról, Thula Sidiről vagy Deola Sagoe-ről. Galériánkba képeket válogattunk az elmúlt divathetekről – nézze meg, hogyan ünneplik a divatot és mit álmodnak meg szezonról szezonra a tervezők a déli kontinensen.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta