OFFLINE

Kávégranita és a legegyszerűbb jegeskávé

2014. június 28., szombat 13:10

A granita vagy jégkása a világ legegyszerűbb jeges nyalánksága. A leggyakrabban valamilyen gyümölcsből készül: az édesített gyümölcspépet fagyasztás közben egy villával időnként átkapargatjuk, míg teljesen meg nem fagy, és kásás állaga nem lesz.

Kávégranita1(1)
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

Ugyanígy kávéból is készíthetünk jégkását, amelyet elkanalazhatunk magában, eszpresszó helyett egy kiadós ebéd után. Ha viszont a kávégranitát tejjel öntjük fel, már készen is van a jegeskávé!

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 adag eszpresszó
4 tk. méz (ízlés szerint növelhető a mennyisége)
1 dl forró víz
6 dl jéghideg tej

1. A forró eszpresszót, a forró vizet és a mézet összekeverjük egy kisebb műanyag dobozban, majd kihűtjük, ez lesz a granita alapja.

2. A granita alapját a fagyasztóba tesszük, majd jó félóránként ránézünk, és ahogy fagyni kezd, villával mindig kásás állagúra kapargatjuk, míg teljesen meg nem fagy.

3. Kisebb poharakban tálalhatjuk magában, vagy négy nagyobb pohárba osztjuk szét, felöntjük mindegyiket másfél deci jéghideg tejjel, és szívószállal kínáljuk.

Kávégranita2(1)
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta