OFFLINE

Íme a modell, aki jobban szeret programozni, mint pózolni

2014. április 7., hétfő 09:39

Az már bevett szokás a divatszakmában, hogy néhány élelmesebb modell gondol a jövőjére, és valamilyen hosszú távú terven is töri a fejét a pózoláson kívül. Sőt, manapság már egyáltalán nem is trendi üres tekintetű fejjel reklámozni, tudják ezt jól a divatházak is.

A 29 éves Lyndsey Scott esete azonban cseppet sem átlagos, mivel ő se divatfotós, se cipőtervező nem akart lenni, hanem egyszerűen szembeszállt a sztereotípiákkal, és három különböző szakmában is karriert csinált. A színészkedés felé is kacsintgató Scott ugyanis egyszerre két szakra, számítástechnikai és színház tagozatra járt az Amherst College-ba, miközben szabadidejében Apple applikációt fejlesztett, és castingokra járt.

Scott többnek érzi magát egy szép arcnál, hiába lejtett végig az elmúlt években a Prada, a Calvin Klein, a Gucci, a Louis Vuitton vagy a Victoria's Secret kifutóján, mégis jobban lázba hozzák a technológiai vívmányok, a kódolások és a fejlesztések, mint a modellek nyűglődésekkel teli világa. Ki érti ezt.

Több magazin címlapján is megfordult már
Több magazin címlapján is megfordult már
Fotó: Livid Magazine

Az egykori fehérnemű-modell reméli, hogy a közeljövőben egyre több nő válik érdekeltté a számítástechnikai piacon. Ő például fiatal kora ellenére befutottnak számít, hét telefonos applikációt is készített már, melyből kettőt meg is vett tőle az Apple, de az Asosnak is tervezett egy úgynevezett „Code Made Cool” névre keresztelt játék applikációt, mellyel a fiatal lányokat szeretné ösztönözni, hogy bátran lépjenek az ő nyomdokaiba, van helyük a szakmában. Ebben a játékban talán a legmotiválóbb és legviccesebb a szívtipró szerepében felbukkanó Ryan Gosling karakter.

Scott tanulmányait szülei nyomására folytatta, de igyekezett energiát fektetni a modellkedésbe is, igaz, a nagy áttörésre 2009-ig várnia kellett, abban az évben ugyanis exkluzív modellként léphetett fel a Calvin Klein bemutatón, illetve még ugyanabban az évben feltűnt a Prada, a Louis Vuitton és a Victoria's Secret kifutóin is – írja a dailymail.co.uk.

Így néz ki a Goslingos játék
Így néz ki a Goslingos játék
Fotó: Facebook / Lyndsey Scott

„Mintha Gisele Bündchen és Bill Gates keveréke lenne" – mondta a programozó modellről bátyja, Matthew Scott. A közösségi oldalakon is jól kommunikáló modellt egyébként saját állítása szerint már kiskamaszként, 13 évesen érdekelte a programozás, csak abban az időben még nem tudta, hogy amit csinál, azt számítógépes programozásnak hívják.

„Egy évvel a főiskola után kezdtem el modellkedni. Egy évig csak válogatásokra jártam az iskola mellett, míg fel nem fedezett egy modellügynökség, és el nem kezdtem bemutatókra és fotózásokra járni. Ahogy egyre sikeresebb lettem, úgy kezdtem egyre több időt szentelni a karrieremre” – mondta a yaledailynews.com-nak a modell, aki az első iPhone telefonján kezdett el applikációkat letölteni, és felismerte, hogy valójában ilyet ő is össze tudna dobni, ha akarna. Így fogta magát, és megtanulta, hogy hogyan kell Objective C és iOs programokat használni.

10001580 628409197212313 2049691719 n
Fotó: Facebook / Lyndsey Scott

Mit tanácsolnál azoknak, akik most vágnak bele a számítógépes programozásba?

„A számítógépes programozáshoz kiindulópontnak remek hely a Code.org, főleg abban az esetben, ha nincs kódolással kapcsolatos tapasztalatod. Előnye, hogy sok más program forrásaiból táplálkozik. Van ez az Angry Birds nevű játék, ahol kiválóan meg lehet tanulni a dap és a drop kódokat manipulálni, játék közben könnyen elsajátíthatóak az alapvető programozási fogalmak. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki, mert rá fog jönni, hogy valójában mennyire szórakoztató” – elmélkedik a modell.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta