OFFLINE

Kókuszos, aszalt szilvás, csokis müzliszelet - házilag

2014. március 26., szerda 11:25

Müzliszeletet házilag is készíthetünk, ami jól jöhet akár tízóraira, akár uzsonnára vagy gyors reggelinek. Mi most egy kókuszos-aszalt szilvás változatot mutatunk, az aljukat pedig étcsokoládéval vontuk be, elvégre csokival semmit sem lehet elrontani! Ér duplázni az adagot!

Müzli2
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

Hozzávalók 8 kis szelethez:

15 g víz
20 g nádcukor (vagy nyírfacukor alakbarát verzióhoz)
85 g aszalt szilva
15 g kókuszreszelék
10 g puffasztott amaránt (vagy helyette pl. valamilyen olajos mag, vagy puffasztott rizs)
15 g zabpehely 
kb. 60 g étcsokoládé

1. A vizet a cukorral összeforraljuk, és addig kevergetjük, míg a cukor el nem olvad teljesen.

2. Aprítógépben összeaprítjuk az aszalt szilvát, a kókuszreszeléket, a puffasztott amarántot és a zabpelyhet. Utána evőkanalanként hozzáadagoljuk a cukorszirupot. Lehet, hogy nem lesz az összes cukorszirupra szükség (ez függ az aszalt gyümölcs nedvességtartalmától is), annyit adagoljunk hozzá, hogy a müzlialap egy gyúrható masszává álljon össze.

3. Egy kb. 10x10 cm-es keretet vagy dobozt kibélelünk sütőpapírral, és a müzlialapot alaposan belenyomkodjuk-tömörítjük. Ha megformáztuk, kivesszük a keretből/dobozból a sütőpapírnál fogva, sütőpapírt terítünk a tetejére is, majd ráteszünk egy-két súlyosabb-vastagabb könyvet, és egy éjszakán keresztül préseljük.

Müzli1
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

4. Másnap tetszőleges méretűre szeleteljük.

5. Az étcsokoládé háromnegyedét megolvasztjuk, a többit apróra vágjuk. Az apróra vágott csokoládét az olvasztott csokoládéhoz keverjük, míg el nem olvad (ezzel tulajdonképpen temperáljuk a csokoládét, hogy roppanós legyen, és ne olvadjon kézbe fogva). A csokoládéban megmártjuk a müzliszeletek alját, majd sütőpapírra tesszük, míg a csokoládé meg nem szilárdul.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta