OFFLINE

Ha ezt gondolja, ne vegye meg!

2013. december 27., péntek 09:40

Minden nővel előfordult már, hogy egy ruhaüzletben keringve úgy érezte, hogy vontatottan megy a ruhavadászat. Nem állt jól, vagy kényelmetlen volt a felpróbált ruha, esetleg egyszerűen csak rosszul volt megvilágítva a próbafülke. Vagy úgy érezte, hogy csak kötelességből, megszokásból vesz magának valamit.

Pedig ha hallgatunk női megérzésünkre, figyelünk a jelekre, akkor rengeteg feleslegesen elpazarolt időt és pénzt spórolhatunk meg magunknak. Nézze meg, hogy a huffintonpost.com szerkesztői szerint mire érdemes figyelni vásárláskor és mi az a pont, amikor tanácsosabb visszaakasztani a kiszemelt darabot és minél gyorsabban távozni az üzletből!

„De hát ez le van árazva!”

Ha már elsőre ez a mondat ugrik be a ruháról, ne áltassa magát. Amiatt, mert viszonylag olcsó, az még nem garantálja azt, hogy tényleg szeretné a ruhásszekrényében viszontlátni a kiárusított darabot.

„Ez tutira össze fog menni!”

Ha már az első benyomása ilyen lesújtó a ruháról és nincsen meggyőződve az ellenkezőjéről, inkább ne kockáztasson, hagyja ott az üzletben. Kevesebb kellemetlenségtől kíméli meg magát, mintha a mosás után derülne fény az igazságra!

„Ez nem fog nagyon kinyúlni?"

Ha így érzi, már fel se tegye magának a kérdést, hogy mi van ha mégsem nyúlik az anyaga. Nem éri meg kidobni azért egy fillért sem, ami pár mosás után elnyűttnek tűnik és nem passzol az alakunkra.

„Ha két párat veszek, akkor fele annyiért hozzájutok!”

Ne vegyen felesleges dolgokat csak azért, mert úgy érzi, jól jár az üzlet kínálatával! Pontosan annyi ruhát vegyen, amennyit valóban szeretne és ne többet.

„Itt-ott egy kicsit eláll és igazgatni kell.”

Ha már az öltözőben kényelmetlenül érezte magát amiatt, mert a ruha pántja folyton lecsúszik, képzelje el, mennyit fog bosszankodni, amikor valójában, viselés közben szembesül a problémával.

„Ha egy másik melltartóval viselném, jó lenne.”

Persze biztos, hogy egy másik melltartó jobban illene a kiválasztott ruhához, de reálisan nézve; ha egyszer rátalálunk a tökéletes melltartóra, azután mindig mindenhez azt vesszük fel. Ha a ruha már elsőre nem működik a bejáratott melltartótípussal, akkor nem fog semmivel sem.

„Nem is tudom, hogy mivel lehetne ezt felvenni.”

Ha nincs a gardróbjában legalább három olyan ruha, amivel párosítani tudná a kiválasztott darabokat, akkor inkább ne vegye meg.

„Ez a ruha teljesen jó lenne, ha még vennék egy hozzá passzoló nadrágot, kabátot vagy egy barokkos nyakláncot.”

Ha a kiszemelt ruha miatt úgy érzi, hogy további divatos tételekre van szüksége ahhoz, hogy jól nézzen ki, az nem biztos, hogy jó jel. Inkább ne tegye!

„Csak igazíttatni kell rajta egy kicsit és jó lesz.”

Kevés ruha ér annyit (főleg a fast-fashion kínálatból), hogy  vásárlás után még költsünk rá, ráadásul időt és energiát fecséreljünk azzal, hogy varrónőhöz szaladgálunk. De lehet, hogy csak mi vagyunk ennyire lusták.

„Hova tudnám én ezt felvenni?”

Ez magyarul annyit jelent, hogy soha nem fogja sehova felvenni azt a ruhát.

„Meg tudnám venni, ha koplalnék egy hétig.”

Ha már el kell gondolkodnia azon, hogy miből fogja kifizetni a kiválasztott ruhát, az egy nagyon rossz jel. Egy ruha sem éri meg a koplalást.

„Ez teljesen jó lenne, ha fogynék öt kilót.”

Ez a trükk csakis katasztrófához és csalódáshoz vezethet, mivel keveseknek jön össze, hogy egy ruha miatt lefogyjanak. De önámításnak nem rossz.

„A címkén az áll, hogy csak száraz tisztítással lehet kezelni.”

Nem lustaságból, de ha ilyen feliratú címkét látunk egy ruhán, messziről elkerüljük. Elképzelhetetlen, hogy (egy-két egyedi vintage vagy couture ruha kivételével) ilyet bárki is bevállaljon.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta