OFFLINE

Bizarr megoldás tömeg ellen

2013. december 27., péntek 11:39

A Szingapúri Egyetem egyik workshopján adták ki feladatként a diákoknak, hogy tervezzenek valamit, ami valamennyi személyes teret biztosít a viselőjének a tömött tömegközlekedési eszközökön. A huszonöt éves Siew Ming Cheng egy olyan tüskés mellényszerűséget tervezett, ami veszélyesnek tűnik, de sérülést aligha okoz.

A workshopnak a chindogu nevet adták, ami állítólag olyan bizarr kütyüket jelent japánul, amik segítik a mindennapi problémák megoldását. Egy német futurisztikus bútortervező, Werner Aisslinger vezette. A diákoknak fél napjuk volt, hogy bemutassanak valamit.

47e6e8c4635d6a557144f155bb679b08
Fotó: behance.net

Cheng nem tervezi, hogy árulni fogja a mellényt, mert annyira abszurdnak érzi, hogy szerinte kínos lenne benne utcára menni. "Ez inkább egy kísérlet arra, hogy megfigyeljük, hogy egy lökött ötlet milyen kiindulópontja lehet egy kreatív dizájnfolyamatnak" - magyarázta. A fotókról is azt állítja, hogy fotoshoppal készültek.

Ezeket a hajlékony, műanyag tüskés csíkokat egyébként a madarak és a settenkedő macskák távoltartására szokták használni a kertben. Cheng a létező legegyszerűbb technikával, kábélkötözővel fogta össze őket, így egy hasonló mellényt bármilyen kertosztályon össze lehet dobni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta