Bizarr megoldás tömeg ellen

A Szingapúri Egyetem egyik workshopján adták ki feladatként a diákoknak, hogy tervezzenek valamit, ami valamennyi személyes teret biztosít a viselőjének a tömött tömegközlekedési eszközökön. A huszonöt éves Siew Ming Cheng egy olyan tüskés mellényszerűséget tervezett, ami veszélyesnek tűnik, de sérülést aligha okoz.

A workshopnak a chindogu nevet adták, ami állítólag olyan bizarr kütyüket jelent japánul, amik segítik a mindennapi problémák megoldását. Egy német futurisztikus bútortervező, Werner Aisslinger vezette. A diákoknak fél napjuk volt, hogy bemutassanak valamit.

47e6e8c4635d6a557144f155bb679b08
behance.net

Cheng nem tervezi, hogy árulni fogja a mellényt, mert annyira abszurdnak érzi, hogy szerinte kínos lenne benne utcára menni. "Ez inkább egy kísérlet arra, hogy megfigyeljük, hogy egy lökött ötlet milyen kiindulópontja lehet egy kreatív dizájnfolyamatnak" - magyarázta. A fotókról is azt állítja, hogy fotoshoppal készültek.

Ezeket a hajlékony, műanyag tüskés csíkokat egyébként a madarak és a settenkedő macskák távoltartására szokták használni a kertben. Cheng a létező legegyszerűbb technikával, kábélkötözővel fogta össze őket, így egy hasonló mellényt bármilyen kertosztályon össze lehet dobni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek