no

Jézuska, a fashion buyer

Az elmúlt hetek során tucatnyi cikket írtunk arról, mi mindent szeretnének, vagy éppen nem szeretnének a gyerekek/férjek/feleségek/szülők karácsonyra, és igyekeztünk praktikus tippeket adni, hogy a lehető legsolcsóbban, ugyanakkor a legstílusosabban, és felesleges stresszelés nélkül ússza meg az ajándékvásárlást. Most azonban ideje, hogy szabadjára engedjük a fantáziánkat, és latba vessük: mi volna, ha a Jézuska milliárdos volna, ráadásul bejárása lenne a legnagyobb divatházakhoz? Hat kedvenc magyar divatházam tervezőit kértem meg, hogy írjanak levelet a trendszetter Jézuskának – a játékszabály az volt, hogy senki sem foghatja vissza magát, és pofátlanul rendelhet, amit csak szeretne.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Benus Dániel

Benus Dani egy streetstyle blogon szeretett bele Jil Sander színestalpú bőrcipőibe, amelyek a tervező szerint egyszerre elegánsak és különlegesek. Jól passzol hozzá a Wooyoungmi hátizsák, amely szintén Dani kívánságlistáján szerepel. “Van már néhány hasonló hátizsákom, amiket rendszeresen hordok, mert jól néznek ki, praktikusak és kényelmesek. “Ez a gyapjúfilc-bőr kombináció azért tetszett meg, mert az anyaghasználat ellenpontozza a sportos fazont. Ez a fajta ellentét egyébként jól jellemzi a márkát is.” – magyarázza Dani, aki nem éri be ennyivel: a Calvin Klein Collection printelt pulóverét is bezsebelné a Jézuskától. “A tervező nyaralásából inspirálódott pulóver hangulata engem megfogott, ami egy kicsit Magritte festményeire is emlékeztet.” Ha azonban csak egyetlen választása lehetne, az Acne Studios bőrdzsekijét írná a lista élére: “A filmtörténelem során számtalanszor felbukkanó és ikonikussá vált motoros bőrdzseki tűzpiros béléssel időtállónak számít, ez pedig egy igazán kifinomult változat.”

benus

USE Unused

A Use Unused tervezői hárman vannak, ezért aztán még a milliomos Jézuska is csak fejenként egy ajándékot szán nekik. Már csak azért is, mert Füzes Eszter egy igazi luxusdarabot választott a Chloé divatház Baylee táskakollekciójából. Jézuska szabad kezet kap a színválasztást illetően: “Minden színben és méretben jöhet!” – írta a tervező.  Godena-Juhász Attila viszont nem bízta a véletlenre: A Longines Chronograph Heritage karóra-kollekcióját kanyarította a levélre – nem egy, vagy két darabot, hanem a teljes kollekciót. Tóth András meglepett minket: ő ugyanis nem ruhaneműt, vagy kiegészítőt kért a Jézuskától, hanem a Be@rBrick limitált szériás, gyűjtőknek szánt játékait rendelte meg tőle. Ezeknek a játékmackók persze valódi fashionisták: a cégnek Karl Lagerfeld, és Vivienne Westwod is tervezett néhány brumit.

ckk

Je Suis Belle

Kiss Tibi, a Je Suis Belle tervezője az elmúlt években egyre jobban rákattant a Prada kollekcióira, így nem meglepő, hogy az ő kívánságlistájának élén egy 2014-es tavasz-nyári kollekcióból származó Prada ing áll. “A darabok sötét tónusai és vészjósló hangulata kontrasztban a hawaii és trópusi mintákkal egész különös nyári hangulatot árasztanak.” – lelkendezett a tervező a valóban meseszép darabról.

kisstibi

Nanushka

Sándor Szandra Benus Danihoz hasonlóan szintén az Acne kollekciójából választott – nevezetesen egy farmeringet.“Sokszor tudnám hordani, mert nagyon könnyen beilleszthető a ruhatáramba.” – magyarázta. Ha már a Jézuska beugrott az Acnéhoz, egy sálat is vehet Szandinak – ez ugyanis már egyszer megvolt neki, csak elveszítette. A Nanusha tervezője továbbá egy fekete Celine ingre is vágyik: “Nagyon tetszik a selyemnek ez a merev kikészítése.”. A praktikum jegyében ettől a divatháztól is két ajándékot szeretne: a második egy kék kockás felső, amely Szandra szerint igazi “statement” ruhadarab, amit ugyan sokszor nem lehetne hordani a jellegzetességéből fakadóan, de ettől még nagyon is aktuális. A lista végén ott figyel a vegán divatot népszerűsítő Stella Mccartney kereknyakú pulcsija. “Nagyon tetszik ahogy az éles tartan mintát felpuhítja a moher szöszössége.” – fejti ki Szandra, miért került a ruhadarab a kívánságlistára.

nanushka

Abodi Dóra

Legújabb büszkeségünk, a Vogue tehetségkutatóján szép sikereket elért magyar tervezőnő – aki Milanóba tette át a székhelyét – szerényen csupán egyetlen darabot választott, ám az olyan különleges, hogy komoly meló lesz a Jézuskának felhajtani. “Ezt a pelerint választanám Elsa Schiaparelli kollelkciójából. Az arany Apollo kocsiját öt arany ló húzza – mindez egy fekete bársony keppen. Fantasztikus!” – írta Abodi Dóra. És hogy miért nem lesz egyszerű beszerezni a kreációt? Nos, az impozáns pelerin egy 1938-as kollekcióból való.

abodi

Szegedi Kata

Az Acnénál feltétlenül házhozszállításra lesz szüksége a Jézuskának, Szegedi Kata ugyanis szintén innen választott.“Kabátból sosem elég! Ezt az irhakabátot bármikor szívesen fogadnám, meleg de mégis vagány, a fiús szabást szuperül lehet ellensúlyozni egy magassarkú csizmával.” A tervező saját kollekcióiban rendre újraértelmezi a bomber fazont, így nem csoda, hogy Neil Barrett steppelt bőrdzsekijét is listázta.

“A ruhatáram alapdarabja lehetne, amit akár tíz év múlva is szívesen felvennék, ez a klasszikus bomber fazon sosem megy ki a divatból.” A dzseki után jöhet a cipő: Kata a bőr megmunkálásának egyik legnagyobb mesterétől, Azzedine Alaiatól nézett ki egy lapos csizmát, ami mindkét kabáttal működhet, és – ahogy ő mondja -, “a részletekben rejlik a nagyszerűsége”. A kiegészítőkön van a sor – Kata egész gyűjteménnyel büszkélkedik napszemüvegekből, sálakból, kendőkből, és táskákból, így a következő áldozat egy Dries Van Noten szemüveg, a tőle megszokott fekete színben. “Ez a különlegesebb forma is időtállónak tűnik.” – véli a tervező.

Végül, de koránt sem utolsó sorban a Proenza Schouler amerikai tervezőpáros ikonikus táskái közül választott egyet. “Már az enyém egy PS1, most egy PS11 , tehát az előző kisebb változata, ráadásul irizáló bőrből. És nem csak azért, mert a tervezőfiúk a legaranyosabbak a világon.”

szegedikata

Ön kinek a Jézuskáját nyúlná le?

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek