OFFLINE

Bangladesi tűz: a Gap a nyomozás végére vár

2013. december 11., szerda 08:11

Leégett november végén Banglades egyik legnagyobb ruhagyára, ami a legfontosabb nyugati márkáknak szállított – adta hírül az Index. A Buzzfeedtől átvett cikk szerint a gyár a Gap egyik legnagyobb beszállítója a régióban, a hírek szerint az amerikai márkának legalább félévnyi készlete égett el a tűzben, de nagy kér érte az American Eagle Outfitters, Marks and Spencer, Sears, Uniqlo és a Zara cégeket is.

A gyárban dolgozó 18 ezer ember munka nélkül maradt, a Gap sajtóközleménye szerint nekik megpróbálnak segíteni, legalábbis remélik, hogy a helyi menedzsment tesz értük valamit. Az odaveszett árukészlet pótlásáról a márka magyar képviseleténél érdeklődtünk, ők nem tudnak arról, hogy a tűz problémát okozna az üzlet új ruhákkal való feltöltésében, pontosabban: "Nem, ilyen problémáról nem kaptunk értesítést" – írja a kommunikációs menedzser.

„Megerősítjük, hogy a Gap Inc. a Standard Group ügyfele. Nagyon örülünk, hogy nem történt személyi sérülés vagy halálos baleset. Még várunk a nyomozás végére, mely kideríti a tűz okát és kihatását. Reméljük, hogy a gyári menedzsment segít a dolgozóknak ideiglenesen munkát találni. Bangladeshez hűek maradunk, a Gap Inc. jelentős, hosszú távú befektetéseket eszközöl, hogy javuljon a gyárak tűz- és épületbiztonsága, ezért biztonsági programot indítunk és a Bangladesi Munkások Biztonságáért Szervezet (Alliance for Bangladesh Worker Safety) tagjaként együttműködünk több más kereskedővel is” – áll a hivatalos, központi sajtóközleményben.

Az Alliance for Bangladesh Worker Safety-ről egyébként néhány külföldi cikkben az olvasható, nem segítenek hathatósan a munkásokon. A Rana Plazában bekövetkezett tragikus tavaszi tűzeset után hiába kapta fel a sajtó a bangladesi dolgozók ügyét, októberben ismét halálos áldozatokat követelt egy dhakai gyártűz, és a biztonsági helyzet nem javul. A mostani gyártüzet állítólag feldühödött munkások okozták, akik úgy értesültek, a rendőrségnek köze lehet egyik társuk halálához, aki egy utcai tűzharcban vesztette életét.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta