OFFLINE

Tudta, hogy legalább egy éves az a kabát, amit újonnan vesz?

2013. december 6., péntek 11:58

Ugye ismerős a szituáció, hogy plázákban vagy bevásárlóutcákon sétálva, a kirakatot nézegetve vadászunk a télikabátunk után, majd meglátjuk, felpróbáljuk, megvesszük és boldogan hordjuk, amíg olyan állapotban van? De vajon belegondoltunk abba, hogy hogyan került oda az a kabát és miért pont úgy néz ki? Gondolta volna, hogy az ön kabátját már több mint egy évvel azelőtt megtervezték, csak éppen mások, mint akiknél végül megvette? Ha előszeretettel vásárol fast fashion üzletekben, akkor erre jó esély van.

Ha láttuk Az ördög Pradát visel filmet, minden bizonnyal emlékszünk arra a jelenetre, amikor Andy a két "egyforma" öv láttán elneveti magát, Miranda Priestly pedig kiselőadást tart neki arról, hogy az a pulóver, amit a lány visel, tulajdonképpen egy 2000-es évek eleji Christian Lacroix-kollekció leszármazottja. Ennek kapcsán úgy gondoltuk, egy példa segítségével levezetjük, hogyan lesz egy luxuskabátból pár tízezeres fast fashion kabát.

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!
Akár másfél év is eltelhet az ötlet kipattanása és a kabát gazdára találása között.
Akár másfél év is eltelhet az ötlet kipattanása és a kabát gazdára találása között.
Fotó: Dívány

Kisokos

Van olyan, akinek a félévenként cserélődő divat is sok, számukra sokkoló hír lehet, hogy a "normál" kollekciókon kívül létezik még többek között resort/cruise, pre-fall és haute couture is. Hogy mik is ezek? Összefoglaltuk, mit kell tudni róluk.

A resort (vagy más néven cruise) kollekciók általában novemberben érkeznek a boltok polcaira és az őszi-téli és a tavaszi-nyári szezonok közötti űrt hivatottak betölteni. Tulajdonképpen azoknak a tehetős vásárlóknak próbálnak így kedvezni, akik a hideg hónapokban nyaralnak és az előző nyári ruhadarabokat viselni már derogál nekik, a jövő tavasziak boltba kerülésére viszont még februárig várniuk kéne. A májustól megvásárolható pre-fall (tükörfordításban előősz) kollekciók hasonló elven működnek: azoknak készülnek, akik a forró hónapokban viselnének valami melegebbet. Ez a két vonal hatalmas "breaking" ötleteket nem hordoz magában, azokat a divatházak megtartják a "rendes" kollekcióikra.

Az haute couture (magas szabászati) kollekció nem véletlen csak pár luxusház sajátja: szigorú feltételekhez kötik, hogy melyik márka rukkolhat elő kizárólag egyedileg, minőségi alapanyagokból készült, forintban a legtöbbször 7 vagy 8 számjegyű ruhakölteményekkel. Ezek után ugye ön sem lepődik meg, ha februárban, a legnagyobb hóesés közepette szeretne télikabátot venni és selyemruhákat talál az üzletekben?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta