OFFLINE

Ön is egy számmal kisebbet hord mint kellene?

2013. november 28., csütörtök 17:07

Egy friss (brit) kutatás szerint tíz nőből legalább négy inkább belepasszírozza magát egy szűkebb farmerbe, minthogy bevallaná magának, már nagyobbra van szüksége - derült ki a StyleCard angol divatportál felméréséből. A kutatásban ezer nő vett részt, akik olyanokat vallottak be, mint például hogy 87 százalékuk egy héten legalább egyszer hord farmert, és hogy átlagosan nyolc ilyen nadrágjuk van, holott ebből csak hármat viselnek rendszeresen. 42 százalékuk nem hajlandó egy számmal nagyobbat venni, és inkább hordja azokat a darabokat, amikről egyébként tudja, hogy szűkek. Bár a StyleCard kutatása valamiért csak a farmerokra volt kihegyezve, pedig egy gyors körbepillantással bármelyik szórakozóhelyen (vagy akár csak egy buszon) kiderül: a fentiek nagyjából bármilyen ruhadarabra vonatkoztathatók.

Farmer mindörökké

Van szűkebb farmere?

  • 439
    Persze, csak jó lesz
  • 168
    Inkább kiszórok mindent

A brit felmérés szerint a nők több mint fele dugdos a szekrény mélyén legalább egy darab olyan ruhadarabot is, mibe már rég meg sem próbálja belepréselni magát, de azért megtartja, abban a reményben, hogy egyszer majd megint belefogy. A többség egyébként arra panaszkodik, hogy nehezen talál magának olyan farmert, ami tökéletesen passzolna, viszont ez sem tartja őket vissza attól, hogy legyen legalább egy ilyen nadrágjuk, sorolja a kutatás.

Egy farmerre átlagosan kábé 8500 forintot költenek. Tízből pedig csak egy nő hajlandó 100 fontnál, azaz 35 ezer forintnál többet kiadni egy farmerre, ami azt mutatja, hogy a mindenkori hóbort és divatőrület ellenére a farmer megmaradt hétköznapi ruhadarabnak. Erre utal az is, hogy a megkérdezett nők 59 százaléka egy héten legalább egyszer ebben megy dolgozni.

"Vannak dolgok, amik nem változnak. A farmerek több mint ötven éve állandó darabjai egy nő ruhásszekrényének" - mondta Paraag Amin, a StyleCard vezetője. "Évtizedek óta megszokott a jelenet, hogy valaki az ágyon fekve próbálja felrángatni magára a szűk nadrágját. Az utóbbi években viszont feltűnően elterjedt, hogy a nők láthatóan egy számmal kisebb farmereket viselnek. A kutatás azt mutatja, hogy mindennek egyetlen oka van: a hiúság."

Egy átlagos brit nő legkésőbb öt éves koráig bezárólag megkapja az első farmerjét, és a megkérdezettek 21 százalékának van legalább egy olyan darabja, ami tíz évesnél is régebbi.

Ilyen a kínálat

Bár az ősznek mindjárt vége, a farmerdivat valószínűleg nem változik olyan gyorsan, hogy ne lehetne ez a cikk még mindig aktuális. Ahogy írtuk, egyre több az alakkiemelő nadrág a piacon, a férfiak simán hozzájuthatnak víztaszító gatyához is, a nőknek pedig steppelt farmerszoknyához.Nézze meg, milyen darabokat lehet találni a Gas, a Levi's és a Wrangler üzleteiben, ha még nem kapkodták el őket. Ebben a cikkben pedig nemrég az Aréna Plaza és a Premier Outlets Center üzleteit jártuk végig. Általános tapasztalat volt, hogy a választék kicsi, de nem reménytelen. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta