Így lesz tökéletes a hajszíne

Egy szép árnyalatú hajszín elérése sokszor még egy profinak is gondot okoz. Hiszen sajnos nem elég, hogy megvesszük a nekünk tetsző színt a boltban, azt magunkon hagyjuk egy ideig, aztán lemossuk, nem biztos, hogy majd egy csodaszép sörényű nő fog visszamosolyogni ránk a tükörből. A tökéletes árnyalat elérése bizony ennél lényegesen nehezebb. De hogy hogyan lehet a vágyott eredményt elérni, és mikre kéne felhívni a fodrász figyelmét még festés előtt?

Tetszik önnek a Dívány Tejben-vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy posztunkról sem!

Ne hazudjon a fodrászának a legutóbbi hajfestéseiről

Sokan vannak, akik nem akarnak állandóan fodrászhoz járni hajat festetni, így a boltokban kapható, otthon használatos termékekkel próbálnak szép árnyalatú fürtöket kölcsönözni maguknak. Ezzel nincs is semmi baj, viszont ha néhányszor így oldotta meg hajfestést, és egyszer csak úgy dönt, mégis inkább szakemberhez fordul, akkor az előzményeket mindenképp jelezze neki, és mondja el azt is, hogy mikor festette be utoljára! A Hellogigles.com cikke szerint ez azért fontos, mert ezek ismerete nélkül előfordulhat, hogy a kiválasztott árnyalat közel sem úgy fog kinézni a haján, mint az szeretné, és az eredmény inkább fog egy elrontott ombre-re hasonlítani.

Ugyanúgy fog kinézni az eredmény, mint az a dobozon van

Először is fontos leszögezni, hogy minden hajszínnek megvan a maga „rejtett” árnyalata. Tehát a valódi feketénél ott van némi kékes árnyalat, a sötétbarnánál mahagóni, vagy vöröses-ibolya, a közép barnánál vörös, a közép szőkénél narancs, a világos szőkénél sárga, a platinánál meg halványsárga, szinte fehér. Tehát ha világosítani szeretné tincseit, akkor muszáj, hogy ezt is figyelembe vegye. Amennyiben a sötétbarna haját akarja leszívatni, mert például középszőke szeretne lenni, akkor amíg világosítja a vegyület a hajat, meg kell nézni, milyen változásokon megy keresztül a szín, míg eléri a kívánt stádiumot az árnyalatra, csak utána lehet feltenni tartós hajszínezőt. Ezért ha például szívás után narancsos árnyalatot kapnak tincsei, akkor kékes színt kell használni, hogy azt elfedje.

Ahogy látja, ez egy eléggé bonyolult folyamat, tehát ha nagy változásokat akar, akkor azt egy doboz bolti festékkel nem fogja tudni megoldani.

Egy kis lecke, ha fodrászának sosem jön össze a kívánt árnyalat

Sajnos nem az összes fodrász tudja ezeket a trükköket, ezért jó, ha ön tisztában van a színek komplementerével, vagyis hogy melyik semlegesíti a másikat:

  • kék-narancs
  • ibolya-sárga
  • zöld-piros

„Amennyiben valaki panaszkodik, hogy utálja a hajának a színét, mert mindig pirosas árnyalatokat ölt, akkor két dolgot lehet tenni: először is ezáltal megtudható, hogy a természetes színe az sötét barna – mivel ennek van ugyebár ilyen mellék árnyalata-, így hajfestésnél a festékbe bele kell csempészni némi zöld színt ellensúlyozásként. Fordítva, vagyis sötétítésnél ugyanez a helyzet!”– írja Kate Allen szépségterapeuta a Hellogigles.com-on.

Ezért ha ezt ön is tapasztalja, bátran mondja ezt el a fodrászának!

Egy kis hőrásegítés jól jöhet

A vörös/piros hajszín csodaszépen mutat- az első pár napban, aztán folyamatosan halványul. Sajnos ez annak köszönhető, hogy ez esetben igen nagy méretű molekulákról van szó, így sokszor csak megtapad a haj felszínén, viszont nem tud tökéletesen beszívódni a kutikulába. Ezt legkönnyebben úgy lehet megoldani, hogy befóliázott tincsekkel a szárítóbúra alá ül, mivel ekkor a hő hatására gyorsabban és jobban át tud menni a festék a haj belső rétegébe. Ez azonban eléggé veszélyes, mivel ha nem ügyel rá a szakember, akkor könnyen roncsolódhat általa a haj. Aztán még a végén úgy jár, mint Jennifer Aniston...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek