Műbőr vagy bőr bakancsot venne?

Azt már megnéztük idén, hol kaphatók jó csizmák, most a bakancsokra specializálódtunk: a szezon kihagyhatatlan darabja a fekete, bumszli, grunge-os bakancs, vagy annak szolidabb, barna változata. A kínálat elég nagy, igaz, főként műbőrből. Meglepődtünk azon, hogy egyes boltokban a műbőr pont annyiba kerül, mint máshol a bőr, meg azon is, hogy a legolcsóbb műbőrt sem ússzuk meg 8 ezer forint alatt, egyedül az Asia Centerben. Ismét készültünk összehasonlító táblázattal, és sok fotóval!

   műbőr bakancs ára bőr bakancs ára
Asia Center 4600 - 7500 forint nincs
H&M 8990 - 9990 forint nincs
Humanic 9990 - 13990 forint 19990 - 27990 forint
CCC 8190 - 8990 forint 16990 - 20990 forint
Deichmann 7990 - 8990 forint 11990 -12990 forint
Zara 15995 - 17995 forint 22995 - 27995 forint
Mango 17995 forint 19995 - 33995 forint

Asia Center

Az Asia Center tele van világosbarna fűzős, cipzáras és bebújós bakancsokkal. Vannak persze szegecses, strasszos, fémes orrú fekete bakancsok is bőven, a legdrágább se kerül többe 7500 forintnál. Minden műbőr, viszont ennek megfelelően az árak is alacsonyak, és hogy őszinte legyek, egy műbőr bakancs nagyon jól tud jönni a latyakos télben, amikor a drágább bőrcipőnket sajnálnánk eláztatni: ezek a műbőr cipők általában jól bírják a gyűrődést, vízhatlanok és nem is néznek ki rosszul – személyes tapasztalat, a tavaly telet egy asiás bakancsban húztam le, és jól bevált. Minden stílusnak találni megfelelő bakancsot, a méretválaszték is nagy, szóval ha van türelme válogatni 15 ezer forintból két jó bakancsot is kihozhat, csak arra figyeljen, hogy ha a téli időszakra keres, akkor ne művelúrt válasszon és keressen bélelt csizmát!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

H&M, Humanic

A Pólus Center H&M-jében kétféle bakancsot találtunk, egy csinos művelúrt 8990 forintért, és egy igazán grunge-os hangulatú fekete műbőrt 9990 forintért. A honlapon sem találtunk bőrbakancsot a svéd cégnél, de emlékeink szerint kell legyen nálunk közel 30 ezerért bőrcsizma, 20 ezerért pedig velúrcipő – ezeket most sajnos nem találtuk sehol. A Humanic jól fel van szerelve a télre műbőr és bőrbakancsokkal, bár a 10 ezer forintos műbőr kicsit felülárazottnak tűnik az Asia Center kínálata után. Viszont a 20 ezer forintos bőrcsizmácska egyáltalán nem számít drágának műfajában, és jól is néz ki. A Humanicnál azért oda kell figyelni cipőválasztásnál, a márkás csizmák között a 20 ezer forintos kategória is simán lehet műbőr!

CCC

A CCC-ben egyértelmű a helyzet, 17-20 ezer forint körül biztos bőrt kapunk, ráadásul a bőr lábbeliket az üzlet elejében, külön polcokon találjuk, nem téveszthetjük el őket. A műbőr 8-9 ezer forint között kapható a cégnél, ebből jóval nagyobb a választék, és nagyjából elmondható, hogy ugyanazokat a fazonokat találhatjuk meg bőrből, mint műbőrből, úgyhogy eldönthetjük, hogy olcsóbban divatoznánk, vagy több évre választunk bakancsot.

Deichmann

A Deichmannban kicsit csalódtunk: a boltban nem találtuk meg a bőr lábbeliket, viszont rengeteg nem túl szép műbőr bakancsot leltünk 8-9 ezer forintos áron. Nem győzött meg minket egyik Martens hasonmás sem, és a többi fazonért is sokalltuk ezt az árat. A cég honlapján találtunk két jó bőrbakancsot, egy sportosabb barnát és egy divatos feketét, ezeknek elképesztően jó volt az ára: 13 ezer forintért sehol máshol nem ajánlanak bőr bakancsokat – igaz, sajnos a Deichmannban sem találkoztunk a honlapon látható verziókkal, talán már elfogytak.

Zara, Mango

A cipőboltok után tettünk egy kört a Mangóban és a Zarában is. A Zara cipőkínálata évek óta nagyon jó, főleg leárazás alatt érdemes náluk bőrcipőket vásárolni. Most is többféle trendi bakancs található náluk, igaz, elég drágán: a műbőr bakancsokért simán elkérnek 16 ezret, ami erős túlzás, viszont ha jobban körülnézünk, bőr bakancsot is találhatunk náluk 23 ezer forintért. a legdivatosabb fazonok 28 ezer forint körüli áron kaphatók. A Mangóban nem találtunk egy műbőr cipőt se, csak a honlapon egy 18 ezres gumicipőt. Az üzletben szép bőr és velúrbakancsok sorakoznak a polcokon. A kedvencünk a szegecses fekete bakancs 34 ezer forintért – ez drágább, mint a Zara hasonló cipői –, de csinos velúrbakancsok kaphatók már 24 ezer forintért is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek