OFFLINE

Műbőr vagy bőr bakancsot venne?

2013. november 5., kedd 18:55

Azt már megnéztük idén, hol kaphatók jó csizmák, most a bakancsokra specializálódtunk: a szezon kihagyhatatlan darabja a fekete, bumszli, grunge-os bakancs, vagy annak szolidabb, barna változata. A kínálat elég nagy, igaz, főként műbőrből. Meglepődtünk azon, hogy egyes boltokban a műbőr pont annyiba kerül, mint máshol a bőr, meg azon is, hogy a legolcsóbb műbőrt sem ússzuk meg 8 ezer forint alatt, egyedül az Asia Centerben. Ismét készültünk összehasonlító táblázattal, és sok fotóval!

   műbőr bakancs ára bőr bakancs ára
Asia Center 4600 - 7500 forint nincs
H&M 8990 - 9990 forint nincs
Humanic 9990 - 13990 forint 19990 - 27990 forint
CCC 8190 - 8990 forint 16990 - 20990 forint
Deichmann 7990 - 8990 forint 11990 -12990 forint
Zara 15995 - 17995 forint 22995 - 27995 forint
Mango 17995 forint 19995 - 33995 forint

Asia Center

Az Asia Center tele van világosbarna fűzős, cipzáras és bebújós bakancsokkal. Vannak persze szegecses, strasszos, fémes orrú fekete bakancsok is bőven, a legdrágább se kerül többe 7500 forintnál. Minden műbőr, viszont ennek megfelelően az árak is alacsonyak, és hogy őszinte legyek, egy műbőr bakancs nagyon jól tud jönni a latyakos télben, amikor a drágább bőrcipőnket sajnálnánk eláztatni: ezek a műbőr cipők általában jól bírják a gyűrődést, vízhatlanok és nem is néznek ki rosszul – személyes tapasztalat, a tavaly telet egy asiás bakancsban húztam le, és jól bevált. Minden stílusnak találni megfelelő bakancsot, a méretválaszték is nagy, szóval ha van türelme válogatni 15 ezer forintból két jó bakancsot is kihozhat, csak arra figyeljen, hogy ha a téli időszakra keres, akkor ne művelúrt válasszon és keressen bélelt csizmát!

Tetszik önnek a Dívány Tejben-Vajban blogja?

Keressen bennünket a Facebookon, így nem marad le egy érdekes posztunkról sem!

H&M, Humanic

A Pólus Center H&M-jében kétféle bakancsot találtunk, egy csinos művelúrt 8990 forintért, és egy igazán grunge-os hangulatú fekete műbőrt 9990 forintért. A honlapon sem találtunk bőrbakancsot a svéd cégnél, de emlékeink szerint kell legyen nálunk közel 30 ezerért bőrcsizma, 20 ezerért pedig velúrcipő – ezeket most sajnos nem találtuk sehol. A Humanic jól fel van szerelve a télre műbőr és bőrbakancsokkal, bár a 10 ezer forintos műbőr kicsit felülárazottnak tűnik az Asia Center kínálata után. Viszont a 20 ezer forintos bőrcsizmácska egyáltalán nem számít drágának műfajában, és jól is néz ki. A Humanicnál azért oda kell figyelni cipőválasztásnál, a márkás csizmák között a 20 ezer forintos kategória is simán lehet műbőr!

CCC

A CCC-ben egyértelmű a helyzet, 17-20 ezer forint körül biztos bőrt kapunk, ráadásul a bőr lábbeliket az üzlet elejében, külön polcokon találjuk, nem téveszthetjük el őket. A műbőr 8-9 ezer forint között kapható a cégnél, ebből jóval nagyobb a választék, és nagyjából elmondható, hogy ugyanazokat a fazonokat találhatjuk meg bőrből, mint műbőrből, úgyhogy eldönthetjük, hogy olcsóbban divatoznánk, vagy több évre választunk bakancsot.

Deichmann

A Deichmannban kicsit csalódtunk: a boltban nem találtuk meg a bőr lábbeliket, viszont rengeteg nem túl szép műbőr bakancsot leltünk 8-9 ezer forintos áron. Nem győzött meg minket egyik Martens hasonmás sem, és a többi fazonért is sokalltuk ezt az árat. A cég honlapján találtunk két jó bőrbakancsot, egy sportosabb barnát és egy divatos feketét, ezeknek elképesztően jó volt az ára: 13 ezer forintért sehol máshol nem ajánlanak bőr bakancsokat – igaz, sajnos a Deichmannban sem találkoztunk a honlapon látható verziókkal, talán már elfogytak.

Zara, Mango

A cipőboltok után tettünk egy kört a Mangóban és a Zarában is. A Zara cipőkínálata évek óta nagyon jó, főleg leárazás alatt érdemes náluk bőrcipőket vásárolni. Most is többféle trendi bakancs található náluk, igaz, elég drágán: a műbőr bakancsokért simán elkérnek 16 ezret, ami erős túlzás, viszont ha jobban körülnézünk, bőr bakancsot is találhatunk náluk 23 ezer forintért. a legdivatosabb fazonok 28 ezer forint körüli áron kaphatók. A Mangóban nem találtunk egy műbőr cipőt se, csak a honlapon egy 18 ezres gumicipőt. Az üzletben szép bőr és velúrbakancsok sorakoznak a polcokon. A kedvencünk a szegecses fekete bakancs 34 ezer forintért – ez drágább, mint a Zara hasonló cipői –, de csinos velúrbakancsok kaphatók már 24 ezer forintért is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta