OFFLINE

Nem könnyű a Dior tervezőjének lenni

2013. szeptember 28., szombat 19:00

A 2014-es tavaszi-nyári kollekciók bemutatóinak finisében, a párizsi divathét negyedik napján mutatta be gyűjteményét többek között Masion Martin Margiela, Issey Miyake, Isabel Marant, Sonia Rykiel és Yohji Yamamoto is. A legjobban várt show mégis a Dioré volt a virágokkal feldíszített Musée Rodin kertjében.

Mióta  megérkezett a Diorhoz, szinte mindenki egy emberként szurkol Raf Simonsnak, hogy végre megtalálja saját hangját, ahogy azt pár évvel ezelőtt a Jil Sandernél is tette. A Dior azonban kemény dió, egy külön személyiséggel bíró globális jelenség, így a kockázat is feltehetően sokkal nagyobb, mint egy másik divatház esetében. Jól tudja ezt Simons is, akin egyértelműen érződött a megabrand nyomása.

A Diornál a harmadik évadát töltő tervező idei kollekciójával finoman célzott az ötvenes évek eleganciájára, virágos selyemruhái, rakott szoknyái, fekete nadrágkosztümjei, mellvillantós felsői, pizsamakék és rózsaszín árnyalatai, illetve ingruhái mégis egyfajta friss és modern húzásnak tűntek a divatház életében – írja a vogue.com.

„Ebben a szezonban szerettem volna megteremteni egy újfajta nőtípust, aki kifinomult és kegyetlen egyszerre. Azt akartam sugallni, hogy ezeken a nőkről ne érződjön, hogy honnan jöttek és hova mennek, mintha mindig lenne lehetőségük a változásra” – mondta optimistán energikus kollekciójáról a tervező, aki láthatóan merevebben veszi az akadályokat a divatháznál, mint elődje, Galliano. Nézze meg a galériában, hogy mivel bűvölte el a finnyás párizsi közönséget Raf Simons az idei szezonban!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta