OFFLINE

Lenyomják a kutyák a cicákat a divatvilágban

2013. augusztus 23., péntek 10:03

Legutóbb szemügyre vettük, hogy mennyire népszerűek a macskák a divatházak kampányaiban és a magazinokban. A szuperaranyos cicák láttán elgondolkodtunk, hogy vajon mi a helyzet a kutyákkal, mennyire inspirálják ők a tervezőket és szerkesztőket? A jelek szerint nagyon.

A Google képkeresési eredményeiből hivatalos statisztikát nyilván nem lehet vonni, de azért meglepőek. A különböző divatkampányokban eszerint körülbelül 7860 alkalommal tűntek fel kutyák, míg a macskás anyagokra 5050 találatot adott ki a kereső.

A meglepő különbség betudható annak is, hogy trendinek számítanak a divatházak által piacra dobott luxusbrand logójával ellátott kutyatáskák, nyakörvek, de már egy ebre húzott bőrdzsekin, vagy baseball sapkán sem lepődünk meg igazán.

Egy New York-i shiba inu fajta például Menswear Dog néven szinte naponta posztol Tumblr oldalára menőbbnél menőbb outfitteket, melynek köszönhetően megtudhatjuk, hogyan néz ki egy kutya hipsternek vagy Ryan Goslingnak öltöztetve. 2012 elején pedig a Vice magazin készített egy anyagot szado-mazo ruhákba bújtatott szomorú képű kutyákkal.

A Vogue már az egyik 1947-es címlapját is egy tacskót sétáltató nővel kívánta eladni, azóta megfordultak kutyák többek között a Harper Bazaar, a Tatler vagy a Marie Claire címlapján is. Kimondott kutyatípus-trend azonban nincs, ugyanúgy divatos kis növésű állattal, ijesztőbb rottweilerrel kampányolni, mint egy sikkes, kecses kiállású dalmatával vagy agárral. Nézze meg a galériában, hogy milyen kutyákat szerződtetett le a közelmúltban a Prada, a Louis Vuitton, a Trussardi vagy a Dolce & Gabbana!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta