OFFLINE

A nők már a harmincas években is tetováltattak

2013. augusztus 15., csütörtök 16:44

A nők tetoválási mániája nem is olyan modern jelenség, nézze csak meg ezeket az 1920-1970 között készült képeket, melyeken a nők tetőtől-talpig ki vannak pingálva! Már a rajongó típusú tetoválások sem számítottak kivételesnek a 30-as években, volt, aki Gary Cooper arcmását kérte lapockájára, de gyakoribbak voltak azért a virágminták.

A tetoválások először a börtönt megjárt bűnözők és a testükből élő nők körében lettek felkapottak, de nem sokkal később már trendinek számított varratni a jobb módú középosztálybeli nők és anyák között is, akik testük bármely pontjára előszeretettel festettek kacér madarakat, kígyókat, sárkányokat, pillangókat, virágokat, részletesen kidolgozott japán tájakat, illetve vallási témájú jeleneteket.

Bár a tetoválás viszonylag új keletű jelenség Európában és Amerikában is, a polinéz kultúrában és az ókori egyiptom papjainak és papnőinek mumifikálódott maradványain már fellelhetőek hasonló, szimbolikus jelentéssel bíró testrajzok – írja a wikipedia.org.

A XX. században már az Egyesült Királyság felsőbb osztálybeli hölgyei is kivették a részüket a bizarabbnál-bizarabb kérésekből, a lányosabb, combra kért rózsás tetoválás mellett volt, aki 1930-ban az epsomi derby miatt egy lovat megülő zsokét varratott szíve fölé. Nézze meg a galériában, hogy tetováltattak fiatal és idősebb nők a harmincas években!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta