Zanza!

Harminc fok felett nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt, de van az a helyzet (és majdnem üres hűtő), amikor már minden lehetséges poharas desszertet és minden sütés nélküli édességet kihúztunk a listáról, és végül mégis sütésre adjuk a fejünket. Késő este, vagy korán reggel érdemes összeütni ezt az egyszerű, de cserébe nagyon hálás, a szilvától különösen finom sütit.

kakaos szilvas 2

Hozzávalók 18 centis formához, nagyhoz duplázzák:

1 db 2 dl-es pohár – ezzel mérjük ki az alapanyagokat (elromlott a mérlegem)

1 db tojás
fél pohár cukor
fél pohár tej
1 mokkáskanál (házi) vanília kivonat
100 g vaj
1 pohár liszt
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4-5 db szilva

kakaos szilvas

1. Sütőpapírral kibélelünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

2. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk.

3. A tojást, a cukrot, a tejet, a vanília kivonatot és a megolvasztott vajat habverővel kikeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd a két tál tartalmát összeöntjük, és csomómentesre keverjük.

4. A masszát a tortaformába öntjük, belenyomkodjuk a szilvadarabokat és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Blogmustra