Ilyen fazonú ruhák állnak jól az idősödő nőknek

A 68 éves Helen Mirren nőies és elegáns stílusa példaként szolgálhat minden idősödő nő számára, az Oscar-díjas színésznő ugyanis ruhaválasztásaival mindig profin álcázza alkatának kritikus pontjait és korát.

A sokat mosolygó, önbizalommal teli Mirren legutóbb egy londoni filmpremieren kápráztatta el a közönséget egy térdig érő, mély nyakkivágású, szűk, rubinvörös ruhában, melyet apró gyöngyökkel és pazar ékszerekkel tett izgalmasabbá a 809 ezer forintos ruha tervezője, Jenny Packham.

A nude színű magassarkúval párosított, háromnegyedes ujjú darab egyébként kiválóan szemlélteti, hogy milyen fazonú ruha a leghobb választás a korosodó hölgyek számára – írja a dailymail.co.uk. A legtöbb hatvanas éveiben járó hölgy be sem merne vállalni hasonló, diszkrét, de szexi viseletet, mert talán úgy gondolják, hogy az ő korukhoz a padlizsán, a sötétzöld és a vörösesbarna árnyalatok passzolnak inkább.

Pedig egy kis bátorsággal több év és még több kiló lefaragható. Nemrég Michaela Jedinak készített egy hét darabból álló piros színű, minden alkatra passzoló kollekciót, de hasonló, megfizethető darabokat találni a hazai üzletekben is, például a Marks and Spencerben, a Zarában, a Mangóban, az online működő Hybrid Fashionben, vagy az Oasisban.

A tervezők az elmúlt pár szezonban gondoltak az idősebb divatmániás vásárlóikra is, mellyel egyértelművé tették, hogy a középkort elhagyó hölgyek is lehetnek elegánsan bohémek. Persze azért a másik végletig, a hatalmas virágokkal borított, csíkos, vagy babarózsaszín ruhákig nem érdemes visszanyúlni.

De a piros bármilyen alkalomra tökéletes választás. Ruhaválasztásnál ügyeljünk a szoknyarész hosszára, a derékvonal formájára illetve a zsebek nagyságára és elhelyezkedésére. Egy kacérabbcsipke ruha is lehet jó választás, ha a ruha alja térd alatt van elvágva, a dekoltázs diszkréten mély, és a ruha elfedi a karunkat. Hasonlóan nem számít kirívónak a puha, rugalmas szövetből készült, test vonalát lekövető és a provokatívabb flitteres ruha sem, de a zsákfazont kerülje. Nézze meg a galériában, hogy mit érdemes viselnie hatvan felett!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek