Így legyen tökéletes a nyaralós fotókon

Azok is sokat pózolnak a nyári hónapokban, akik máskor nem szívesen állnak kamera elé, hiszen képes bizonyíték is kell a vakációról, meg persze emléknek sem rossz a sok fotó. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a legjobb formánkat hozzuk, és sorra gyűjtsük be a bókokat azoktól, akiknek megmutatjuk a képeket? A Daily Mail összegyűjtött pár hasznos tippet. Részletek a hajtás után!

A megfelelő megvilágítás

A közvetlen napfény nagyon kegyetlen tud lenni, kiemel minden hibát, legjobb, ha a korai vagy a késői órákban állunk a kamera elé. Persze azért így is érdemes egy kis időt fektetni abba, hogy eltüntessünk minden bőrhibát. Ehhez használjunk 3 in 1 korrektorokat, mert a szem alatti sötét karikáktól kezdve az enyhe bőrpíron és a pattanásokon át így biztos, hogy minden rejtve marad – többé-kevésbé. Egy kis bronzosítóval még ragyogóbbá tehetjük az arcunkat, akinek pedig egy kicsit sápadtabb a bőre, használjon rózsaszínes árnyalatú arcpirosítót.

shutterstock 123343987

A megfelelő smink – szem

Egy kis füstös hatás nagyon jól kiemeli a szemünket, bár tegyük hozzá, nem ez a legideálisabb nyári smink, hiszen a nagy melegben könnyen elmaszatolódik. Jó, persze vannak trükkök, amivel hőségállóvá tehetjük a sminkünket, ezekről itt olvashatnak. Ha pedig nincs kedvünk ezzel szöszölni, akkor még mindig elővehetjük a napszemüvegünket, hogy igazi sztár módjára pózoljunk a kamerának. A szakértők szerint egyébként érdemes kihangsúlyozni a szemöldökünket, mert így keretet adunk arcunknak. Ehhez nem kell más csak egy szemöldökceruza, -kefe és fixáló. A jobb szemöldökceruzák ezt persze mind tudják.

A megfelelő smink – száj

A túl erős rúzs mostanában nagy divat, de ha biztosra akarunk menni, akkor inkább kerüljük a használatát. Egy visszafogottan csillogó szájfénnyel állítólag sokkal jobban járunk, főleg ha olyannal kenjük be ajkainkat, amely a benne lévő hatóanyagok miatt teltebbé teszi azokat.

A megfelelő smink – arc

A vaku miatt még jobban látszanak a zsírosabb, csillogóbb területek az arcunkon, ezért mindig legyen nálunk egy mattító kendő vagy bármilyen kozmetikai termék, amelyekkel ezeket el tudjuk tüntetni. A por állagú dekorkozmetikumokat ilyenkor egyébként nem ajánlják, inkább a krémes kiszerelésűeket, bár ha van báziskrémünk, alapozónk, akkor azt állítólag nyugodtan megfejelhetjük kőpúderrel.

Szép bőr mindenhol

shutterstock 104937062

Mielőtt kamera elé állnánk, nagyon fontos, hogy karunkat és lábunkat alaposan kenjük be testápolóval, hiszen így a bőrünk szép sima lesz. A bronzosítók és a barnítókrémek csak fokozzák a hatást, bár ha ezeket nem megfelelően visszük fel, akkor foltosak leszünk, ezt pedig nyilván senki nem szeretné megörökíteni az utókornak. Arról nem is beszélve, hogy egyesek szerint nem is túl egészséges a használatuk.

A megfelelő frizura

A fejre lapuló haj nem túl előnyös, ezért ügyeljünk arra, hogy legyen egy kis volumene a frizuránknak, hogy egy kicsit megemeljük. Persze ez egy kis előkészületet kíván. A Daily Mail tanácsa szerint használjunk melegíthető hajcsavarókat, és a szárazsampon is jó szolgálatot tehet. Ha göndör hajunk van, használjunk olyan terméket, amitől nem tűnünk majd kócosnak, hanem a tincsek szépen elválnak egymástól.

A megfelelő póz

Egy korábbi anyagunkban már összegyűjtöttük a modellek tippjeit a bikiniben pózolásról, de most lássuk, mit tanácsol a Daily Mail. Susanna Cohen és Arabella Greenhil, a fabedit.com alapítói, valamint az  Elite Model Management egyik ügynöke, Leah Hibbert szerint az a legideálisabb, ha egy kicsit elfordulunk a kamerától, az egyik lábunkat a másik elé helyezzük, az egyik kezünket pedig rakjuk a csípőnkre, így állítólag soványabbnak tűnünk. Ha szeretnénk, hogy a lábaink is hosszabbnak tűnjenek, akkor homokból építsünk egy kis kupacot, és álljunk rá erre, mintha magassarkút viselnénk. Ja, és persze ne rágózzunk közben, mert attól kicsit torzak lesznek a vonásaink.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek