OFFLINE

280 ezer forintos öltönnyel sokkol a Marks & Spencer

2013. július 25., csütörtök 17:33

Itthon kevésbé, külföldön viszont rendkívül népszerű a fiatalok körében a Marks & Spencer. A márka jó áron kínálja öltönyeit az első állásinterjúra vagy a formális viseletet megkövetelő pozíciókhoz. 20, de inkább 30 ezer forintért bárki minőségi zakót és hozzá passzoló nadrágot talál az üzletekben, ezért is meglepő a cég közelmúltbeli bejelentése: több mint negyedmillió forintos szettel bővítené a kínálatát.

Az új kollekció abszolút brit lesz, hiszen ott születtek a tervek, ott is készítik majd el - természetesen ott termesztett gyapjúból. Négyféle verzió készül az öltönyökből, mindegyiket 150 példányban készítik el és csak 5 boltban kaphatóak majd.

A Best of British kollekció idén októberben kerül a boltok polcaira, köztük találhatjuk majd a 800 fontos, tehát majdnem 300 ezer forintos öltönyöket. Érdekesség, hogy a márka eddigi legdrágább együttesei 500 fontba, tehát 170 ezer forintba kerültek. "Az ugyanolyan minőségű termékek a Savile Row-ban másfélszer ennyibe kerülnek, ezzel is versenyelőnybe kerülünk majd" – nyilatkozta Tony O'Connor, a cég vezető tervezője.

A márkát többször érte kritika az átláthatatlan bolti elrendezések és az igazi leárazások hiánya miatt. Nem csoda, hogy valahogy vissza szeretnék nyerni a vásárlókat, de a legfontosabb kérdés az, hogy a felsrófolt árak milyen hatással lesznek a vevőkre: a magasabb végösszeg miatt úgy gondolják, hogy tényleg a minőséget fizetik meg és befektetésként tekintenek a ruhákra vagy az még jobban elriasztja majd őket.

Ön mit gondol a 280 ezres öltönyökről?

  • 252
    A minőséget meg kell fizetni.
  • 670
    Ennyiért veszek luxusmárkától.
  • 828
    Ne vicceljünk, egy ruhadarab sem ér ennyit!

A öltönyökhöz felhasznált gyapjút két cég állítja majd elő: az 1837-ben alapított Abraham Moon és az 1915-ös Alfred Brown. Maguk az öltönyök egy Cheshire-i üzemben készülnek majd, hetente összesen 30 darabos kapacitással. A kollekciót online, illetve Angliában, Párizsban és Sanghajban vásárolhatják meg majd az érdeklődők.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta