OFFLINE

Furcsa szépségtrükkök a '40-es évekből

2013. július 20., szombat 10:42

A szépségért nemcsak az elmúlt húsz-harminc évben szenvednek meg a nők. A modern, 21. századi praktikák, mint a Botox, vagy a kémiai bőrhámlasztás előtt is léteztek olyan szélsőséges kezelések és eljárások, melyeknek hajlandóak voltak alávetni magukat a nők a szépség és jólápoltság érdekében.

A tökéletes szépséget kereső nők mindig ki merték próbálni a legfurcsább és legbuggyantabb módszereket, hogy szépnek érezzék magukat. Nem volt ez máshogy a háború előtti időkben sem, amikor a legelkötelezettebb szépségmániások szokatlanabbnál szokatlanabb gépeket és technikákat vettetek be a jó alak vagy a tartóshullám érdekében – írja a dailymail.co.uk.

Csőrös napszemüveg és vibrációs tréning a harmincas években

A harmincas években az ígéretes foltmentes és sima bőr érdekében egy szívógép alá feküdtek a hölgyek, ami vákuumszivattyúként működve tisztította ki az arcot. Szintén a harmincas években Los Angeles-i tervezők dobták piacra azt a brutális kinézetet kölcsönző, csőrrel ellátott napszemüveget, aminek célja az volt, hogy viselőjének ne égjen le az orra a nyaralás alatt.

A narancsbőrt csökkentő vibrációs tréning ismert volt már jóval a Power Plate térhódítása előtt, a húszas évek egyik nagy innovációja volt a Vibro-Slim. A rezgő súlycsökkentő készülék stimulálta az izom-összehúzódásokat és elméletileg elégette a felesleges kalóriát.

A harmincas években jelent meg az evezőgéphez hasonló, a lábat és nyakat egy vastag fémrugóval összekötő szerkezet. A nyolcvanas években is használatos tárggyal a felüléseket lehetett hatékonyabbá tenni annak idején.

Bőrfeszesítés és dauer a negyvenes években

A negyvenes években Glamour Bonnet fejlesztett ki egy olyan sisakot, mellyel csökkentett légköri nyomással fokozta a bőr feszességét. A kezelés után olyan rózsás arcszíne lett a hölgyeknek, mintha egy nagyot sétáltak volna a hegyekben.

A negyvenes években már rendelkezésre álltak olyan fogyasztó szalonok, ahol mindenféle súlycsökkentő kezelést ki lehetett próbálni, köztük azt a fém görgőkkel felszerelt széket is, amin testmasszírozás közben akár kötögetni is lehetett.

A negyvenes években, főleg a gyakorta másnapos hollywoodi sztárok körében nagy népszerűségnek örvendett a Max Factor jégkockás arcpakolása, melyet meg kellett tölteni vízzel és a fagyasztóba tenni, mielőtt arcunkra helyeztük.

Karl Nessler még a háború előtt feltalálta fent látható, félelmetes szerkezetét, mely a dauer elődje volt. A hullámosító gépre több fűtött hajcsavarót szerelt, ezekkel aztán órákig is eltartott egy tartóshullám elkészítése. A feltaláló első kísérleti alanya a felesége volt, akinek Nessler leégette haját és fejbőrét is, de a találmány mégis óriási sikert aratott a nők körében.

A napkrém elterjedése előtt a negyvenes években egy ijesztő, vízhatlan pelerint találtak fel a fürdőzők. A beépített napszemüveggel ellátott, 'Frecleproof Cape' névre keresztelt  pöttyös köpeny védelmet nyújtott leégés ellen a nyaralóknak. Nézze meg a galériában, milyen őrült trükköket vettetek be a nők a hetven-nyolcvan évvel ezelőtt a szépségük megőrzése érdekében!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta