Pénteki süti: az univerzális barackos

Zanza!

A barack nemcsak lekvárba jó, ha maradt a befőzések után, és nem unjuk még, akkor isteni süteményeket lehet vele készíteni. Ilyen ez az enyhén citromos tésztájú barackos süti is, amit a hétvégi piknikezésre/strandra/kerti partira is magunkkal vihetünk. Egyszerű elkészíteni, és akár előző este is megsüthető. 

barackos
Fotó: Doctor Pepper

Hozzávalók:

5 db tojás (kettéválasztva)
20 dkg porcukor
1 mokkáskanál sütőpor
1 előkészített citrom reszelt héja és leve
13 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
4-6 db őszibarack, vagy több sárga, esetleg vegyesen

barackos sutemeny
Fotó: Doctor Pepper

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kivajazunk, kilisztezünk egy közepes méretű sütőformát/tepsit.

2. A citromot előkészítjük, megmossuk, megtörölgetjük, a barackokat megmossuk, meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk.

3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk, a citrom levét és héját, a lisztet, a sütőport és az olvasztott, de nem forró vajat.

4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a legvégén ezt is a masszához keverjük.

5. A masszát a tepsibe öntjük, elosztjuk rajta a barack-cikkeket és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van e, ha igen, a nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.

Blogmustra